Drobenka: | |||||
ovesné vločky | 150 g | ořechy dle chuti | 50 g | rýžový sirup | 4 lžíce |
kokosový olej | 4 lžíce | ||||
Ovocná vrstva: | |||||
sezónní ovoce | 700 g | kokosový cukr | 30 g | ||
Chia pudink: | |||||
chia semínka | 25 g | kefír | 300 ml | vanilkový cukr | dle chuti |
Kokosový krém: | |||||
mascarpone | cca 1/2 balení | kokosová drť vzniklá ze zbytku kokosového mléka - namočený strouhaný kokos ve vodě poté rozmixován a přeceděn přes sítko | dle potřeby | raw kakao | na dozdobení |
Už delší dobu jsem měla vyhlídnutý a založený recept na ovocný krambl, který jsem měla v plánu vyzkoušet. A tak jedno odpoledne, kdy moje malá „čertice“ konečně usnula, jsem se pustila do pečení. Příprava kramblu byla jednoduchá a po upečení voněla celá kuchyň, že jsem se musela hodně krotit, abych ho ještě horký nesnědla . Přemýšlela jsem, jak svůj výtvor dovést k „dokonalosti“ a v hlavě se mi zrodil nápad, že použiju krambl jako součást poháru. Miluju sladké a na nějaký pohár jsem měla opravdu chuť, navíc jsem chtěla potěšit manžela překvapením, až dojde unaven z práce domů. Konečná úprava poháru sice zabrala trošku času, ale myslím, že výsledná dobrota stála za to. Manžel pohár pochválil a moje dcerka z něj taky ochutnala.
Chia puding: Do misky nalijeme kefír, přisypeme chia semínka a lžičku vanilkového cukru. Dáme do lednice a necháme několik hodin ztuhnout, aby se vytvořila pudingová konzistence.
Krambl: Do zapékací mísy vložte na kostičky nakrájené sezónní ovoce, zasypte kokosovým cukrem a promíchejte.
Připravte si drobenku - rozmixujte ovesné vločky, ořechy a smíchejte se sirupem a kokosovým olejem (pomohlo mi, když jsem drobenku propracovala rukama, aby se pěkně "drobila"). Drobenku poklaďte na ovoce, vložte do trouby a pečte 25 minut při 180 stupních, až drobenka zezlátne a vytvoří krustu.
Poté nechte vychladnout.
Kokosový krém: Smíchejte a zašlehejte Mascarpone s několika lžícemi kokosové drti.
Dokončení poháru:
Na dno vyšší sklenice dejte část kramblu, na něj rozprostřete chia puding a poté poklaďte znovu ovocný krambl. Vrchní vrstvu poháru tvoří kokosový krém posypaný raw kakaem.
Dobrou chuť!
Poznámka: Já v receptu na drobenku použila směs kešu, mandlí a vlašských ořechů. Vy vybírejte dle možností a chutí. To samé s ovocem. Měla jsem doma jablka, fíky, švestky a broskve.
Chia pudink - počítejte cca 5 hodin tuhnutí v lednici, proto pokud chcete pohár udělat na odpoledne, tak je dobré si pudink nachystat už ráno.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI