Pohár s ovocným kramblem zpět

Drobenka:
ovesné vločky150 gořechy dle chuti50 grýžový sirup4 lžíce
kokosový olej4 lžíce
Ovocná vrstva:
sezónní ovoce700 gkokosový cukr30 g
Chia pudink:
chia semínka25 gkefír300 mlvanilkový cukr dle chuti
Kokosový krém:
mascarponecca 1/2 baleníkokosová drť vzniklá ze zbytku kokosového mléka - namočený strouhaný kokos ve vodě poté rozmixován a přeceděn přes sítko dle potřebyraw kakao na dozdobení
ovesné vločky 150 g, ořechy dle chuti 50 g, rýžový sirup 4 lžíce, kokosový olej 4 lžíce, sezónní ovoce 700 g, kokosový cukr 30 g, chia semínka 25 g, kefír 300 ml, vanilkový cukr dle chuti, mascarpone cca 1/2 balení, kokosová drť vzniklá ze zbytku kokosového mléka - namočený strouhaný kokos ve vodě poté rozmixován a přeceděn přes sítko dle potřeby, raw kakao na dozdobení

Příprava

Už delší dobu jsem měla vyhlídnutý a založený recept na ovocný krambl, který jsem měla v plánu vyzkoušet. A tak jedno odpoledne, kdy moje malá „čertice“ konečně usnula, jsem se pustila do pečení. Příprava kramblu byla jednoduchá a po upečení voněla celá kuchyň, že jsem se musela hodně krotit, abych ho ještě horký nesnědla . Přemýšlela jsem, jak svůj výtvor dovést k „dokonalosti“ a v hlavě se mi zrodil nápad, že použiju krambl jako součást poháru. Miluju sladké a na nějaký pohár jsem měla opravdu chuť, navíc jsem chtěla potěšit manžela překvapením, až dojde unaven z práce domů. Konečná úprava poháru sice zabrala trošku času, ale myslím, že výsledná dobrota stála za to. Manžel pohár pochválil a moje dcerka z něj taky ochutnala.

Chia puding: Do misky nalijeme kefír, přisypeme chia semínka a lžičku vanilkového cukru. Dáme do lednice a necháme několik hodin ztuhnout, aby se vytvořila pudingová konzistence.

Krambl: Do zapékací mísy vložte na kostičky nakrájené sezónní ovoce, zasypte kokosovým cukrem a promíchejte. 
Připravte si drobenku - rozmixujte ovesné vločky, ořechy a smíchejte se sirupem a kokosovým olejem (pomohlo mi, když jsem drobenku propracovala rukama, aby se pěkně "drobila"). Drobenku poklaďte na ovoce, vložte do trouby a pečte 25 minut při 180 stupních, až drobenka zezlátne a vytvoří krustu. 
Poté nechte vychladnout.

Kokosový krém: Smíchejte a zašlehejte Mascarpone s několika lžícemi kokosové drti.

Dokončení poháru: 
Na dno vyšší sklenice dejte část kramblu, na něj rozprostřete chia puding a poté poklaďte znovu ovocný krambl. Vrchní vrstvu poháru tvoří kokosový krém posypaný raw kakaem.

Dobrou chuť!

Poznámka: Já v receptu na drobenku použila směs kešu, mandlí a vlašských ořechů. Vy vybírejte dle možností a chutí. To samé s ovocem. Měla jsem doma jablka, fíky, švestky a broskve.

2015-10-07 Dezerty

Poznámka

Chia pudink - počítejte cca 5 hodin tuhnutí v lednici, proto pokud chcete pohár udělat na odpoledne, tak je dobré si pudink nachystat už ráno.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI