Pomarančový cheesecake zpět

Ingredience:
maslové sušienky1 balenímaslo dle potřebyvlašské orechy dle potřeby
syru Philadelphia500 gkyslej smotany100 mlvajíčka3 ks
vanilkový cukor1 balíčekpráškového cukru2 lyžicečerstvá kora z citróna dle chuti
pomeranč (na šťavu)1 kspomeranč na koláč1 kstrstinového cukru2 lyžice
maslové sušienky 1 balení, maslo dle potřeby, vlašské orechy dle potřeby, syru Philadelphia 500 g, kyslej smotany 100 ml, vajíčka 3 ks, vanilkový cukor 1 balíček, práškového cukru 2 lyžice, čerstvá kora z citróna dle chuti, pomeranč (na šťavu) 1 ks, pomeranč na koláč 1 ks, trstinového cukru 2 lyžice

Příprava

Včera mal starký (moj ocino)  narodeniny a my s Klárkou (veľké pekárky) sme sa rozhodli upiecť mu niečo dobré. A uprostred príprav, ktoré boli už v plnom prúde, sme sa dozvedeli, že práve tento týždeň sa starký vracia z práce o pár dní neskor... 

No čo, koláčik asi nevydrží do jeho príchodu, budeme musieť vymyslieť nový, a vám aspoň prinesieme o recept naviac :)

Maslové sušienky sme rozsekali v mixéry s orieškami. Poliali sme ich roztopeným maslom a vytvorenou masou vystlali dno tortovnice. Takto pripravené "cesto" putovalo asi na 15 minút do chladničky a potom na 5 minút do mierne predhriatej rúry. Syr s kyslou smotanou, vanilkovým cukrom, práškovým cukrom, citrónovou kôrou, pomarančovou šťavou a vajíčkami sme vymiešali a vyliali na vychladnuté cesto. 

Cheesecake sme dali piecť pri 150 °C na 1 a 1/2 hodiny (rúra bola predhriata na 200 °C, a na jej dno sme dali ešte hrniec s vodou, aby sušienkový korpus nebol vysušený). Po upečení zostal koláč ešte 2 hodiny vo vypnutej, pootvorenej rúre, potoma si 30 minút na kuchynskej linke a nakoniec cez noc v chladničke (stačia asi 3-4 hodiny).

Nakoniec sme umytý, neošúpaný pomaranč nakrájali na tenké kolieska, tie sme potom ošúpali a zohriali na panvici spolu s trstinovým cukrom. Krásne skaramelizované sme ich rozvrstvili na koláč a ešte poliali zvyšným karamelom.

2014-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI