Pomerančovo-vločkové sušenky zpět

Ingredience:
mandlová mouka80 gquinoové vločky (nebo ty, co máte doma)80 gstrouhaný kokos20 g
posekané sušené třešně (rozinky nebo brusinky)1 lžícekokosový cukr/datlový cukru nebo med1 - 2 lžícenajemno postrouhaná mrkev50 g
pomeranč1 ksbílý jogurt70 grostlinný olej40 g
mandlová mouka 80 g, quinoové vločky (nebo ty, co máte doma) 80 g, strouhaný kokos 20 g, posekané sušené třešně (rozinky nebo brusinky) 1 lžíce, kokosový cukr/datlový cukru nebo med 1 - 2 lžíce, najemno postrouhaná mrkev 50 g, pomeranč 1 ks, bílý jogurt 70 g, rostlinný olej 40 g

Příprava

Mám pro vás super tip na svačinku k čaji či kafíčku. Určitě stojí za vyzkoušení.

Do misky dáme postrouhanou mrkev, přidáme olej, jogurt, kůru z pomeranče i šťávu z půlky pomeranče a zlehka zamícháme.

Do druhé misky dáme ostatní suroviny a také promícháme a vlijeme obsah první misky. Vše společně spojíme v kompaktní těsto. Pokud bude řídké, přidejte mandlovou mouku nebo vločky. 

Na plech dáme pečící papír a tvoříme libovolně, ale stejně velké sušenky/placičky.

Zatlačíme do každé oříšek - vlašský nebo mandličku.

Pečeme v troubě na 170°C asi 12 - 15 minut, dokud nezačnou zlátnout.

2019-02-08 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI