Pracny (medvědí tlapky) zpět

Ingredience:
hladká mouka (+ přidat dle potřeby přímo při hnětení)140 gmoučkový cukr70 gořechy a mandle50 g
kakao1 lžícemáslo100 gcelé vejce1 ks
prášek do pečiva1/4 sáčkucitronová kůra1 lžičkamletá skořice1/2 lžičky
hřebíček1/2 lžičky
hladká mouka (+ přidat dle potřeby přímo při hnětení) 140 g, moučkový cukr 70 g, ořechy a mandle 50 g, kakao 1 lžíce, máslo 100 g, celé vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/4 sáčku, citronová kůra 1 lžička, mletá skořice 1/2 lžičky, hřebíček 1/2 lžičky

Příprava

Recept je z babiččiny kuchařky. Já si k němu přidala o něco více mouky, protože těsto bylo moc řídké. Tak, že nešlo ani prohníst. I tak jsou ale pracny báječné a oproti loňskému fiasku s "ověřeným" receptem naprosto nesrovnatelné. :-) Kuchařka mě tedy co se medvědích tlapek nezklamala. Receptů na cukroví bohužel obsahuje jen velmi málo, což mě vážně mrzí, protože se mi podle ní peče moc dobře.

Mouku, cukr a kakao prosejeme do mísy. Přidáme zbylé sypké suroviny včetně jemně namletých ořechů a mandlí a promícháme. Poté přidáme na plátky nakrájené máslo a vejce a rukama vypracujeme hladké těsto. To necháme přes noc odpočívat v lednici. Druhý den z něj uždibujeme stejně velké kousky a plníme jimi formičky tak, aby v těstě zůstala malá prohlubeň (tedy ne zcela do rovna, těsto během pečení ještě nabude). Pracny pečeme v troubě rozehřáté na 150 stupňů přibližně 15 minut, ale pečení je třeba si ozkoušet podle vlastní trouby. Ještě horké cukroví vyklápíme z formiček. V moučkovém cukru ho obalujeme buď vychladlé, nebo ho jen navrchu slabě pocukrujeme.

2014-12-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI