Převrácená jablečná omeleta zpět

Ingredience:
máslo50 gcukr krupice2 lžíceskořice1 lžíce
vejce4 ksmléko5 lžichladká mouka50 g
cukr krupice40 gjablka dle potřeby
máslo 50 g, cukr krupice 2 lžíce, skořice 1 lžíce, vejce 4 ks, mléko 5 lžic, hladká mouka 50 g, cukr krupice 40 g, jablka dle potřeby

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Lehká jako pírko, prostě božská…kdybych sama nezkusila, nevěřila bych, že mě tak chuťově osloví.

Na pánev vložte máslo, cukr a skořici a nechte zkaramelizovat (použijte nejlépe pánev která má rukojeť tak, aby šla poté dát do trouby). Nakrájejte na to jablíčka na plátky a nechte trochu rozpéct. Poté nechte vychladnout. 

Mezitím si připravíme těsto ze žloutků, mléka a hladké mouky. Do připravené směsi přidejte vyšlehaný tuhý sníh z bílků a cukru.

Obě připravené směsi smíchejte a vložte na jablíčka. Pečte do růžova na 170°C cca 30 minut. 

Po upečení, ještě teplé překlopte na talíř (před překlopením opatrně nožíkem ořízněte kraje).

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI