Punčová roláda

zpět
Punčová roláda
Těsto (dva pláty):
vejce2 x 4 kscukr krupice2 x 4 lžícepolohrubá mouk2 x 4 lžíce
vanilkový cukr2 ks
Punčový rozvar:
voda1/4 lcukr krupice50 grum2 lžíce
punčové aroma pár kapekpotravinářské barvivo dle potřeby
Cukrová poleva:
cukr moučka300 ghorká voda2 lžícerum2 lžíce
Dále budete potřebovat:
pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, jahodová) dle chutičokoládová poleva dle chuti
vejce 2 x 4 ks, cukr krupice 2 x 4 lžíce, polohrubá mouk 2 x 4 lžíce, vanilkový cukr 2 ks, voda 1/4 l, cukr krupice 50 g, rum 2 lžíce, punčové aroma pár kapek, potravinářské barvivo dle potřeby, cukr moučka 300 g, horká voda 2 lžíce, rum 2 lžíce, pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, jahodová) dle chuti, čokoládová poleva dle chuti

Příprava

Můj manžel miluje punčák. Jednou jsme mu už punčový dort k narozkám upekla, ale tentokrát připravuji na oslavu jiný dortík a tak jsem přemýšlela, jak mu udělat radost, abychom neměli doma na oslavě dortíky. Brouzdala jsem na netu, přemýšlela jsem o punčových řezech, ale oslovila mě punčová roláda. Recept byl teda trochu jiný, ale upravila jsem jej a vznikla z toho tato božská punčová roláda, která je velmi jednoduchá na přípravu a zvládne ji úplně každý!

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem, který vymažeme tukem. Poté si utřeme žloutky s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěn, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. 

Těsto rozdělíme na plechy, rozetřeme a dáme péci na 180°C do růžova.

Zatím, co se nám korpusy na roládu pečou, si připravíme rozvar. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, rum, punčové aroma a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Nakonec přidáme potravinářské barvivo.

Ihned po upečení korpusů jeden piškotový plát potřeme marmeládou a přiklopíme druhým plátem, který pomocí mašlovačky potřeme připraveným punčovým rozvarem, poté marmeládou a zatočíme do rolády. Roládu přesuneme na tác spojem dolů.

Potom si připravíme polevu, z moučkového cukru, horké vody a rumu. Roládu polevou polijeme a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec si rozehřejeme cukrářskou polevu v sáčku CARLA Chocolate, ustřihneme roh a ozdobíme, dle vlastní fantazie.

2017-02-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI