Raw dortíky borůvkovo-rybízový a čokoládovo-kokosový zpět

Korpus 1:
mandle1 šálek (250ml)kokosový cukr nebo xylitol2 lžícerozpuštěný kokosový olej2 lžíce
Korpus 2:
vlašské ořechy1 šáleknamočené darle párpsylium2 - 3 lžíce
voda dle potřeby
Krém 1:
kešu1 šálekzralý banán1 kscitron - šťáva1/2 ks
rozpuštěný kokosový olej80 grybíz, borůvky dle chutiagáve, popř. xylitol dle chuti
Krém 2 + 3:
zralé avokádo1 kszralý banán1 kskakao2 lžíce
rozpuštěný kokosový olej90 mlagáve nebo xylitol (či jiné sladidlo) dle chutivychlazené kokosové mléko (pouze tuhá část)1 plechovka
agáve2 lžičky
mandle 1 šálek (250ml), kokosový cukr nebo xylitol 2 lžíce, rozpuštěný kokosový olej 2 lžíce, vlašské ořechy 1 šálek, namočené darle pár, psylium 2 - 3 lžíce, voda dle potřeby, kešu 1 šálek, zralý banán 1 ks, citron - šťáva 1/2 ks, rozpuštěný kokosový olej 80 g, rybíz, borůvky dle chuti, agáve, popř. xylitol dle chuti, zralé avokádo 1 ks, zralý banán 1 ks, kakao 2 lžíce, rozpuštěný kokosový olej 90 ml, agáve nebo xylitol (či jiné sladidlo) dle chuti, vychlazené kokosové mléko (pouze tuhá část) 1 plechovka, agáve 2 lžičky

Příprava

Po hodně dlouhé době se mi naskytla příležitost upatlat zase nějaký raw dortík.

A protože moc času na experimenty nebylo a chtěla jsem něco, co bude zaručeně chutnat, inspirovala jsem se v receptech od osvědčených raw odborníků.

Suroviny na korpus rozmixujeme ve výkonném mixéru na hmotu, která je sypká, ale při stlačení se spojí a drží tvar. 

Dno rozevírací formy (18cm) přetáhneme potravinovou fólií, hmotu na něj pečlivě napěchujeme. Vychladíme v lednici, než připravíme krém.

Na krém opět vždy rozmixujeme dané suroviny do hladkého krému.

U borůvkovo-rybízového dortíku jsem do 2/3 krému dala 200g borůvek a do zbylé třetiny rybíz.

Na čokoládovou vrstvu taktéž umixujte suroviny, vychlaďte a nakonec dokončete kokosovou vrstvou. Ta vznikne vyšleháním tuhé části kokosového mléka s kapkou agáve sirupu či jiného Vámi preferovaného sladidla do konzistence šlehačky.

Dortíky nechte minimálně přes noc ztuhnout v lednici. Před otevřením formy oddělte dorty ostrým nožem od obruče.

2019-05-21 Dezerty

Poznámka

Inspirace: https://rawmania.cz/recepty/kolace-a-dorty, https://www.rawmarket.cz/blog/univerzalni-recept-na-raw-dort-ze-sezonnich-plodu/

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI