Ingredience: | |||||
hladká mouka | 50 g | mandlová mouka | 50 g | třtinový cukr | 100 g |
vejce | 2 ks | žloutky | 2 ks | smetana ke šlehání | 1 ks |
vanilkový extrakt | pár kapek | citronová kůra | špetka | rebarbora | 100 g |
jahody | 100 g | třtinový cukr | 2 lžíce | Grand Marnier | 2 lžíce |
máslo | na vymazání formiček | třtinový cukr | na vysypání formiček |
Tuto neskutečnou dobrotu jsem poprvé ochutnala v Signature Restaurant, která se nachází nedaleko Brna. Od té doby jsem na clafoutis neustále myslela a nakonec jsem se ho odvážila upéct i doma. A věřte, že na tom není vůbec nic složitého.
TIP: Nejlépe chutná clafoutis chvíli po vytažení z trouby.
TIP NA PÁROVÁNÍ S VÍNEM: Sommeliérka Vinotéky Globus Marie Mlynaříková, se kterou jsem nedávno začala spolupracovat, k tomuto dezertu doporučuje svěží šumivé víno Crémant de Bourgogne Rosé Brut, které můžete zakoupit na stránkách vinoteka.globus.cz. Víno podávejte k dezertu dobře vychlazené, kombinace sladkého dezertu, lehce kyselé rebarbory a suchého růžového vína vás nadchne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI