Rebarborové clafoutis zpět

Ingredience:
hladká mouka50 gmandlová mouka50 gtřtinový cukr100 g
vejce2 ksžloutky2 kssmetana ke šlehání1 ks
vanilkový extrakt pár kapekcitronová kůra špetkarebarbora100 g
jahody100 gtřtinový cukr2 lžíceGrand Marnier2 lžíce
máslo na vymazání formičektřtinový cukr na vysypání formiček
hladká mouka 50 g, mandlová mouka 50 g, třtinový cukr 100 g, vejce 2 ks, žloutky 2 ks, smetana ke šlehání 1 ks, vanilkový extrakt pár kapek, citronová kůra špetka, rebarbora 100 g, jahody 100 g, třtinový cukr 2 lžíce, Grand Marnier 2 lžíce, máslo na vymazání formiček, třtinový cukr na vysypání formiček

Příprava

Tuto neskutečnou dobrotu jsem poprvé ochutnala v Signature Restaurant, která se nachází nedaleko Brna. Od té doby jsem na clafoutis neustále myslela a nakonec jsem se ho odvážila upéct i doma. A věřte, že na tom není vůbec nic složitého.

  1. V robotu vyšleháme cukr s vejci a žloutky do pěny. Postupně do mísy přidáváme hladkou a mandlovou mouku. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a citrónovou kůru.
  2. Do druhé misky si nakrájíme na tenké plátky rebarboru a na čtvrtky jahody. Vše zasypeme cukrem, zalijeme Grand Marnier a důkladně promícháme.
  3. Zapékací mističky si vymažeme máslem a vysypeme cukrem (z této porce jsem měla 6 misek). Misky rovnoměrně vyložíme ovocem, které zalijeme těstem.
  4. Pečeme na 200 stupňů 25 – 30 minut.

TIP: Nejlépe chutná clafoutis chvíli po vytažení z trouby.

TIP NA PÁROVÁNÍ S VÍNEM: Sommeliérka Vinotéky Globus Marie Mlynaříková, se kterou jsem nedávno začala spolupracovat, k tomuto dezertu doporučuje svěží šumivé víno Crémant de Bourgogne Rosé Brut, které můžete zakoupit na stránkách vinoteka.globus.cz. Víno podávejte k dezertu dobře vychlazené, kombinace sladkého dezertu, lehce kyselé rebarbory a suchého růžového vína vás nadchne.

2017-07-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojaperitiv
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI