Ingredience: | |||||
celozrnná žitná mouka | 20 g | syrovátkový sýr Ricotta | 70 g | vejce | 1 ks |
vanilkový cukr | 1 lžička | vanilka | 1 lusk | polotučné mléko | 100 ml |
sůl | špetka |
Lívance jsem dělala opět z ricotty, protože jejich nadýchanost se mi opravdu zalíbila. No a na ozvláštnění jsem přidala pravou vanilku. U nás doma to byla vanilková premiéra. Ale teď už jdeme na recept.
Lívance jsem dělala opět z ricotty, protože jejich nadýchanost se mi opravdu zalíbila. No a na ozvláštnění jsem přidala pravou vanilku. U nás doma to byla vanilková premiéra. Ale teď už jdeme na recept.
Postup:
mouku, Ricottu, žloutek, mléko a cukr smícháme dohromady, dále přidáme vanilku - lusk podelně nakrojíme tak, aby se nám oteřel - špičkou nože z něho seškrábneme drobná semínka a přidáme k těstu. Vaječný bílek si dáme stranou a vyšleháme z něho sníh, který posléze opatrně přimícháme do těsta. Teflonovou pánev si rozehřejeme (ale ne moc prudce) a lžící lijeme těsto. Po zhruba 30-45 sekundách otočíte a pečeme z druhé strany.
Lívance můžeme jíst jen tak s čestvými jahodami nebo si vytvořit tvarohový krém - jahody pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, přidáme lžičku vanilkového cukru, lusk vanilky a necháme pár minutek podusit. Až budou jahody rozvařené, tak vanilkový lusk vyjmeme a přimícháme tvaroh. Nakonec lívance potřeme vzniklým krémem a přidáme česrtvé jahody nebo je vrstvíme na sebe, přičemž každý lehce promažeme a na vrch přidáme čerstvé jahody
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI