Ingredience: | |||||
ricotta | 150 g | plnotučné mléko | 150 ml | tvaroh | 70 g |
vejce (žloutky a bílky odděleně) | 3 ks | špaldová mouka | 130 g | prášek do pečiva | 1 větší lžička |
třtinový cukr | 2 lžíce | citronová kůra | špetka | sůl | špetka |
přepuštěné máslo | dle potřeby | borůvky | 200 g | třtinový cukr | 2 lžíce |
Grand Marnier | 2 lžíce | zakysaná smetana | 1 kelímek |
Díky ricottě jsou tyto lívance krásně nadýchané a jako bonus je v nich minimum mouky. Já na ně použila svařené borůvky a zakysanou smetanu, vy si ale můžete zvolit svoji oblíbenou kombinaci.
1. V míse si smícháme ricottu, mléko, tvaroh a žloutky a důkladně promixujeme.
2. Ve druhé míse si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a přimícháme k ricottové směsi.
3. V robotu šleháme bílky se solí, když začnou bělat, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do směsi na lívance. Vznikne krásné nadýchané těsto.
4. Na rozpálenou pánvičku na lívance dáme trochu másla a lžící tvarujeme lívance. Opékáme do zezlátnutí z obou stran.
5. Do rendlíku si dáme borůvky s 1 lžící třtinového cukru a Grand Marnier a svaříme na hustou omáčku.
6. V misce si smícháme zakysanou smetanu s 1 lžící třtinového cukru.
7. Lívance podáváme ozdobené svařenými borůvkami a zakysanou smetanou.
TIP: Pokud máte v lednici domácí vaječný koňak, můžete dvě lžíce přidat na chuť do zakysané smetany, je to naprosto boží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI