Ricottový koláč bez korpusu zpět

Ingredience:
změklé máslo200 gcukr220 gvanilkový cukr1 balíček
vejce6 ksricotta (nebo tvaroh v kostce)1 kgpolohrubá mouka120 g
kypřící prášek1/2 balíčku
změklé máslo 200 g, cukr 220 g, vanilkový cukr 1 balíček, vejce 6 ks, ricotta (nebo tvaroh v kostce) 1 kg, polohrubá mouka 120 g, kypřící prášek 1/2 balíčku

Příprava

O víkendu prostě nesmí chybět nějaká dobrota ke kávě. Tak dnes u nás tento koláč. Kdo nemusí ricottu, může ji nahradit tvarohem, výsledek je stejně úžasný jako s ricottou.

Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. 

Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme. Pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto. Vlijeme do vymazané a moukou nebo strouhankou vysypané dortové formy o průměru 26 cm. 

Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů asi 50 minut. 

Necháme vychladnout na mřížce a pocukrujeme.

2018-10-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI