Rybízová buchta zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gkrupicový cukr200 grozpuštěné máslo100 ml
33% smetana na šlehání150 mlvejce1 ksprášek do pečiva1/2 sáčku
citron - kůra1/2 ksstrouhaný kokos4 lžícerybíz nebo jiné ovoce400 g
polohrubá mouka 300 g, krupicový cukr 200 g, rozpuštěné máslo 100 ml, 33% smetana na šlehání 150 ml, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/2 sáčku, citron - kůra 1/2 ks, strouhaný kokos 4 lžíce, rybíz nebo jiné ovoce 400 g

Příprava

Na dveře pomalu klepe nová úroda rybízu, tak pojďme rychle vytáhnout z mrazáku zbytek loňské zásoby a upečeme si nějakou sladkou dobrotu.

Troubu dáme předehřát na 170°C. Formu na pečení vyložíme pečícím papírem (nebo ji vymažeme sádlem a vysypeme strouhaným kokosem).

Mouku promícháme s práškem do pečiva a nastrouhanou citronovou kůrou.

Vejce, cukr a máslo ušleháme do husté pěny. Přidáme smetanu, připravenou mouku, vše promícháme a nalijeme do formy.

Těsto stejnoměrně posypeme kokosem a poté rybízem. Pečeme přibližně 50 minut, každý podle typu své trouby.

Před koncem pečení vyzkoušíme zapíchnutím špejle do těsta, jestli máme upečeno. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-06-29 Dezerty

Poznámka

Na pečení jsem použila formu o rozměrech 22 x 32 cm.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI