Těsto: | |||||
žloutky | 3 ks | hladká mouka | 220 g | cukr | 75 g |
máslo | 130 g | sůl | špetka | ||
Tvarohová náplň: | |||||
tučný tvaroh | 250 g | žloutek | 1 ks | kukuřičný škrob | 1 lžíce |
vanilkový extrakt | pár kapek | moučkový cukr | 2 lžíce | ||
Sníh: | |||||
bílky | 4 ks | cukr krupice | 180 g | kukuřičný škrob | 1 lžíce |
Na dokončení: | |||||
ovocná směs rybíz Hamé | 2 lžíce | čerstvý rybíz | 300 g |
Tento rybízový koláč má pro mě výjimečnou chuť, chuť dětství. A možná i proto ho tak ráda jím. Možná vás nedostane v myšlenkách zpět do dětství tak jako mě, ale rozhodně vás dostane.
1. Do mísy dáme mouku, cukr, máslo a sůl a zpracujeme n drobenku, nakonec přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, Práce s těstem musí být rychlá, aby nám pod rukama nezteplalo. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme cca na hodinu do lednice.
2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň tím, že smícháme tvaroh, žloutek, škrob, vanilkový extrakt a moučkový cukr.
3. Těsto vyndáme z lednice, vyválíme podle velikosti koláčové formy, přendáme ho do ní a válečkem zarovnáme okraje. Těsto propícháme vidličkou a dáme na 15 minut vychladit. Po uplynutí doby ho pečeme na 180 stupňů 20 minut.
4. Mezitím si v robotu ušleháme bílky, do kterých postupně přidáváme cukr. Hotový sníh musí být tuhý a lesklý. Nakonec přidáme kukuřičný škrob.
5. Těsto vyndáme z trouby, necháme chvilku vychladnout a potřeme ovocnou směsí rybíz a tvarohovou náplní. Tu posypeme čerstvým rybízem a vrch koláče ozdobíme hotovým sněhem. Celý koláč poté pečeme ještě na 150 stupňů 35 - 40 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI