Rychlé jablečné řezy (hrk - hrk) zpět

Těsto:
vejce (žloutky + ušlehaný sníh)4 kscukr krupice150 gpolohrubá mouka200 g
prášek do pečiva1/2 balíčkuolej6 lžicteplá voda6 lžic
kakao2 lžíce
Krém:
jablka - oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky400 gmáslo1 lžícecitronová šťáva1 - 2 lžíce
skořice1/2 lžičkyvanilkový cukr1 balíčekskořicový cukr1 balíček
badyán1 ksvoda2 lžícecukr dle chuti
vanilkový pudink bez vaření1 balíčekztužovač šlehačky1 balíčeksmetana ke šlehání250 ml
zakysaná smetana200 g
vejce (žloutky + ušlehaný sníh) 4 ks, cukr krupice 150 g, polohrubá mouka 200 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, olej 6 lžic, teplá voda 6 lžic, kakao 2 lžíce, jablka - oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky 400 g, máslo 1 lžíce, citronová šťáva 1 - 2 lžíce, skořice 1/2 lžičky, vanilkový cukr 1 balíček, skořicový cukr 1 balíček, badyán 1 ks, voda 2 lžíce, cukr dle chuti, vanilkový pudink bez vaření 1 balíček, ztužovač šlehačky 1 balíček, smetana ke šlehání 250 ml, zakysaná smetana 200 g

Příprava

Hledala jsem včera na netu nějaké rychlé řezy s jednoduchým krémem a využitím jablek. Na několika webech jsem narazila na tento, na tzv. Jablečné hrk- hrk řezy, což jsou v podstatě řezy s třepacím krémem. Takže pokud bych měla uvést zdroj receptu, fakt nevím, který je ten původní. Mám ráda jednoduché, nepříliš pracné moučníky, tak jsem mu dala šanci. A dobře jsem udělala. Zkuste řezy taky, budete je mít hrk- hrk, raz dva.

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, při stálém šlehání opatrně přiléváme olej a teplou vodu. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo vyloženém pečícím papírem při 180°, přibližně 20 - 25 min.
Nakrájená jablka dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, vanilínový a skořicový cukr, badyán, máslo a dusíme, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila. Dáme vychladit.
Do misky, kteá jde dobře uzavřít víkem dáme obě smetany, promícháme, vsypeme puding a ztužovač. Misku uzavřeme a třeseme, dokud se nevytvoří krém. Pak vmícháme vychladlá jablka.
Na upečené a vychlazené těsto natřeme krém a dáme vychladit. Můžeme posypat skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

2015-10-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI