Rychlé minidezerty se šlehčkou zpět

Ingredience (8 ks mini dezertů):
velká nastrouhaná jablka4 ksmléko1/2 hrnkupolohrubá mouka1 hrnek
cukr krupice3/4 hrnkuprášek do pečiva1 ksvejce1 ks
kakao3 lžícerum5 lžicolej5 lžic
čokoláda (nemusí být) dle chuti
velká nastrouhaná jablka 4 ks, mléko 1/2 hrnku, polohrubá mouka 1 hrnek, cukr krupice 3/4 hrnku, prášek do pečiva 1 ks, vejce 1 ks, kakao 3 lžíce, rum 5 lžic, olej 5 lžic, čokoláda (nemusí být) dle chuti

Příprava

V létě je fajn, že máme k dispozici neustále čerstvé ovoce. Proto, když čekáme návštěvu, nebo jsme naopak pozvaní, je velmi snadné vykouzlit úžasné dobroty. A tady je jedna z nich.

Všechny ingredience smícháme a vylijeme do vymazané a vysypané formy na „srnčí hřbet“. Pečeme při 180°C asi 25 minut (musíte zkusit špejlí, zdali je to již upečeno).

Po vychladnutí nakrájíme plátky a potřeme marmeládou.

Pak již jen nastříkáme vyšlehanou šlehačkou uvnitř i na povrchu, ozdobíme dle fantazie a můžeme servírovat.

2019-07-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI