Rychlé tvarohové vdolečky zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gkyřící prášek do pečiva1 ksměkký tvaroh250 g
vejce2 ks
hladká mouka 250 g, kyřící prášek do pečiva 1 ks, měkký tvaroh 250 g, vejce 2 ks

Příprava

Vždycky když se vracím od rodičů, přivážím si recept na něco hrozně dobrého a přitom jednoduchého a rychlého. Jako tyhle vdolečky. To jsem jedno odpoledne mlsně chodila kolem lednice, otvírala a zavírala dveře špajzky, nakukovala do šuplíků a skříněk v kuchyni, až to mamka nevydržela a zeptala se, jestli nechci vdolky. Chci, ale čekat se mi nechce, odvětila jsem. Neboj, ty budou vcukuletu... A taky byly... A ještě rychleji zmizely. A já už mám další tip na nedělní snídani.

V míse smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, přidáme tvaroh a rozšlehaná vajíčka, vypracujeme měkké, poměrně dosti lepivé těsto (podle potřeby přisypáváme mouku, obzvlášť pokud máme vodovější tvaroh či vajíčka). Na vále ho buď vyválíme na placku zhruba 1-2 cm vysokou a vykrajujeme kolečka, nebo zformujeme váleček, nožem odkrajujeme asi 1-2 cm široké kousky a skleničkou je zploštíme.

V hlubokém rendlíku si rozpálíme olej (nešetříme jím, vdolečky musí tzv. plavat) a vdolky smažíme z obou stran dozlatova, trvá to jen pár minut a během smažení se pěkně nafouknou. Podáváme je ihned, nejlepší jsou ještě horké.

2016-08-31 Dezerty

Poznámka

Do těsta můžete podle chuti přidat cukr (třeba vanilkový) nebo rozinky.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI