Rychlokynutý koláč s ovocem a drobenkou zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gsádlo125 gvejce1 ks
mléko125 mldroždí10 gcukr1/4 lžičky
sezónní ovoce (švestky, meruňky, borůvky...) dle chuti
Drobenka:
máslo50 ghrubá mouka100 gcukr100 g
polohrubá mouka 250 g, sádlo 125 g, vejce 1 ks, mléko 125 ml, droždí 10 g, cukr 1/4 lžičky, sezónní ovoce (švestky, meruňky, borůvky...) dle chuti, máslo 50 g, hrubá mouka 100 g, cukr 100 g

Příprava

Přináším Vám další receptík z pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, který můžete sledovat na TV Paprika CzSk. Na koláč na podzim a v zimě využívám mražené blumy s švestky, nebo borůvky, rybíz.

Z mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. Kvásek dělám tak, že dám mléko a trochu cukru do hrnce a na sporáku míchám prstem (abych ohlídala teplotu), jak začne být mléko teplé, odstavím ze sporáku, nadrobím droždí a počkám, až vzejde kvásek - tj. udělá se béžová "peřina" na mléce a mléko již není vidět.

Do misky dáme mouku, vejce, nastrouhané sádlo a kvásek s trochou mléka. Těsto zpracujeme a dáme rovnou na plech, nebo do formy (nevymazaný, nevysypaný, těsto je tučné dost), kde ho ručně vymačkáme do stran, abychom udělali okraje. Na těsto poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI