Rýžový dezert se švestkami a skořicí

zpět
Rýžový dezert se švestkami a skořicí
Ingredience:
švestky100 ghrušky100 gvařená kulatozrnná rýže250 g
řasa wakame velikost poštovní známkyskořice dle chutiborůvky dle chuti
švestky 100 g, hrušky 100 g, vařená kulatozrnná rýže 250 g, řasa wakame velikost poštovní známky, skořice dle chuti, borůvky dle chuti

Příprava

Jeden z dezertíků, který nás asi nikdy neomrzí, nejraději jej máme vychlazený na snídani či svačinku. Zásoby z mrazáku se mi daří tenčit, musím se ještě chvíli snažit, aby byl mrazák vyprázdněn na další nášup ovoce a zeleniny a my si mohli dopřávat domácí ovoce i v zimě.

Uvařenou kulatozrnnou rýži smícháme s nastrouhanou hruškou a švestkami. Já měla švestky ze zásoby z mrazáku, lehce jsem švestky napařila na pařáčku a rozmixovala společně s rýží a nastrouhanou hruškou, přidala skořici, naplnila do pohárů a ozdobila borůvkami.

2016-04-05 Dezerty

Poznámka

Kulatozrnnou rýži jsem připravovala na přílohu a jako vždy jsem zároveň připravila dezert. Kulatozrnnou rýži jsem propláchla, zalila vodou a dala vařit společně s řasou wakame.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI