Semifreddo s tvarohem a cookies zpět

Ingredience:
vejce1 ksžloutek3 kskrupicový cukr100 g
vanilkový tvaroh250 gsmetana ke šlehání250 mlcookies sušenky velká hrst
strouhaná čokoláda na ozdobudrcené cookies na ozdobu
vejce 1 ks, žloutek 3 ks, krupicový cukr 100 g, vanilkový tvaroh 250 g, smetana ke šlehání 250 ml, cookies sušenky velká hrst, strouhaná čokoláda na ozdobu, drcené cookies na ozdobu

Příprava

Necpat se v létě zmrzlinou je trestné!!!

Kdybych měla teploměr, řekla bych vámna kolik stupňů celsia se vyšplhal. Protože tato vymoženost do naší domácnosti ještě nedorazila, bude muset stačit, když napíši jen jedno slovo - VEDRO! 
 
Vedro, sluníčko a azurové nebe! Naštěstí jsem byla včera v noci velmi šikovná a zásobila jsem mrazák vším, co budeme dnes potřebovat! Je plný zmrzliny a ledových kostek. Jak už jsem zmiňovala, koupila jsem si F.O.O.D. magazín a objevila tam recept na toto úžasné semifreddo. A neposlat ho dál, by byl v takovém počasí hřích. 
 
Příprava tohoto semifreda je jednoduchá, ale nebudu vám lhát, trošku se našleháte. :-) Vejce a žloutky nejprve dejte do misky, společně s dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a cukrem. Do kastrůlku dejte vařit vodu a na něj pak postavte misku s vaječnou směsí. 
 
Vše šlehejte elektrickým šlehačem na pářecca 8 minut. Poté misku sundejte z páry a dál šlehejte dokud směs nevychladne. Do vaječné pěny zapracujte tvaroh. Já použila vanilkový tvaroh s rozinkami z Lidlu. Ten není sice úplně hladký, ale zmrzlina má pak zajímavou strukturu. 

Ušlehejte smetanu a také ji zapracujte do vaječné směsi. Nakonec vmíchejte na větší kusy rozdrcené sušenky. (V originál receptu je použita hořká čokoláda, verze se sušenkami mi je však sympatičtější, proto jsem čokoládu zvolila jen na ozdobu.)  

Hotový krém vlijte do formy na chlebíček (ideálně hranaté) a dejte minimálně na 5 hodin do mrazničky. Až bude zmrzlina ztuhlá, vyklopte ji, ozdobte a užívejte léta.  

Dobrou chuť přeji a letím do bazénu!  
2015-07-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI