Smetanu si společně s cukrem a skořicí dáme do rendlíku a prohřejeme těsně pod bod varu. Poté necháme trochu zchladnout zhruba na teplotu 35-40 stupňů.
Mezitím si namočíme do ledové vody plátky želatiny.
Když nám smetana zchladne, vymačkáme si plátky želatiny a vložíme do smetany.
Vše důkladně promícháme a nalijeme do formy (já používám silikonovou formu na muffiny, můžete ale použít i mističky a panna cottu nemusíte vyklápět).
Panna cottu vložíme do lednice a necháme minimálně 2 hodiny ztuhnout.
Mezitím si připravíme restovaná jablka. Jablko si oloupeme a zbavíme ho jádřince. Nakrájíme ho na malé kostičky. Na pánvi si rozehřejeme lžičku másla a začneme na něm jablko restovat.
Když nám začne jablko zlátnout a měknout, zasypeme ho třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
Nakonec přidáme skořici a nasekané pekanové ořechy.
Panna cottu si vyklopíme na talíř a servírujeme ozdobenou restovanými jablky s oříšky.