Skořicová srdíčka cákaná čokoládou a zdobená mrazem sušenám ovocem zpět

Ingredience (30 kousků):
celozrnná jemná špaldová mouka (nebo polohrubá pšeničná)175 gmoučkový cukr30 gpřepuštěné máslo (nebo normální)75 g
vejce1 ksmletá skořice1 lžíce
Do druhé části těsta:
mleté kakaové boby (nebo kvalitní kakao bez cukru)1 lžička
Zdobení:
oblíbená marmeláda (pomerančová nebo meruňková)3 lžícerozpuštěná kvalitní čokoláda 80-90%50 gmrazem sušené maliny1 lžíce
mrazem sušený pomeranč1 lžíce
celozrnná jemná špaldová mouka (nebo polohrubá pšeničná) 175 g, moučkový cukr 30 g, přepuštěné máslo (nebo normální) 75 g, vejce 1 ks, mletá skořice 1 lžíce, mleté kakaové boby (nebo kvalitní kakao bez cukru) 1 lžička, oblíbená marmeláda (pomerančová nebo meruňková) 3 lžíce, rozpuštěná kvalitní čokoláda 80-90% 50 g, mrazem sušené maliny 1 lžíce, mrazem sušený pomeranč 1 lžíce

Příprava

Někdo začíná péct cukrovíčko až ke konci listopadu. Já vymýšlím cukrovíčko a zdobení již od září. A tak jedno voňavé po skořici, čokoládě a ovoci vám teď prozradím. 

Ze všech surovin si vytvoříme krásně hladké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny a do druhé ještě zapracujeme mleté kakaové boby a necháme 60 minut odpočinout v lednici. 

Mezi dvě fresh fólie vložte část těsta a vyválejte těsto na tloušťku 2 - 3 mm a vykrajujte požadované tvary.

Po naplnění celého plechu vložte plech do rozehřáté trouby na 150 stupňů a pečte 10 minut.

Cukrovíčko nechejte vychladnout na mřížce. Pak slepujte marmeládou vždy k sobě jedno světlé a jedno tmavé cukrovíčko. Po slepení cukrovíčko pocákejte rozpuštěnou čokoládou a posypte mrazem sušeným ovocem.

2017-11-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI