Skořicové vafle s povidly a kešu-kokosovým krémem zpět

Ingredience:
vejce3 ksskořice1 lžícedomácí povidla2 lžíce
rostlinné mléko (mandlové)130 mlšpaldová mouka T 630108 gpohanková mouka hladká40 g
kypřící prášek bio Amylon1 lžičkaČeské Ghíčko bio na vytření vaflovače
Zdobení:
domácí povidla dle chuti
Kešu-kokosový krém:
kokosové mléko v plechu160 gmletá vanilka dle chutinesolené kešu ořecchy60 g
javorový sirup dle chuticitron nebo limetka pár kapek
vejce 3 ks, skořice 1 lžíce, domácí povidla 2 lžíce, rostlinné mléko (mandlové) 130 ml, špaldová mouka T 630 108 g, pohanková mouka hladká 40 g, kypřící prášek bio Amylon 1 lžička, České Ghíčko bio na vytření vaflovače, domácí povidla dle chuti, kokosové mléko v plechu 160 g, mletá vanilka dle chuti, nesolené kešu ořecchy 60 g, javorový sirup dle chuti, citron nebo limetka pár kapek

Příprava

Den potřebuji zahájit sladkým startem, jinak nefunguji. Ráno jsem měla budíček velmi brzy, což mě tedy vážně nepotěšilo. Prostě popelářské autíčko nemůžeme zmeškat, a tak byl čas na přípravu vaflí. Byla to super snídaně, na které jsme si moc pochutnali. Pánové se oblizovali až a ušima a já nakonec měla radost i z toho časného probuzení, příprava je velmi rychlá.

Rozklepneme si vajíčka, vyšleháme je metličkou, přidáme do nich povidla, skořici a střídavě za stálého míchání sypeme mouku a lijeme mléko. Nakonec do těsta vmícháme kypřící prášek.

Připravené těsto dáme stranou. Rozehřejeme si vaflovač a vafle upečeme. Já mám Lidl vaflovač a peču na stupeň 3 přibližně 2 - 3 minuty. Během pečení si připravíme kešu-kokosový krém. Kešu ořechy na noc namočíme a ráno vyšleháme s kokosovým mlékem, javorovým sirupem a vanilkou, případně můžeme přidat pár kapek limetky či citronu. Já jsem kešu ořechy nemáčela a rozšlehala jsem je společně s kokosovým mlékem, javorovým sirupem a vanilkou. Pokud budete přes noc namáčet, přidávejte mléko postupně, ať nedojde k přílišnému naředění, případně můžeme zahustit krém přidáním kešu ořechů či přidat kokosový olej, který krém zpevní, ale je zapotřebí chvíli vychladit v lednici. Výhodou máčení je větší jemnost krému, kterého však dosáhneme rovněž vícenásobným šleháním krému tyčovým mixérem. Kešu ořechy postupně sají tekutiny, a tak pozvolna změknou.

Upečené vafle potřeme kešu-kokosovým krémem, ozdobíme povidly a čerstvým ovocem. Mlsáčci si mohou navíc polít javorovým sirupem.

Přeji dobrou chuť a příjemné mlsání.

Poznámka:

Verzi bezl lepku, mléka a vajec naleznete ZDE. Perníkové koření nahradíme skořicí a můžeme vynechat vlašské ořechy. 50 g vlašských ořechů bude v těstě chybět, ohlídáme si konzistenci těsta a dle potřeby přisypeme mouku. V některých vaflovačích může bát s pečením bezlepkové a bezvaječné varianty problém. V jedné skupince jsem se dočetla, že lze skvěle péct ve vaflovači s pečícím papírem a musel ajsem ihned vyzkoušet. Je to super a žádné trápení, stačí jen dát na obě strany vaflovače pečící papír.

Případně ZDE skořicové vafle bez lepku a vajec a ZDE verze vaflí pouze bez lepku.

2017-03-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI