Skořicovo-jablečné mini bábovičky zpět

Ingredience:
hladká mouka (nebo jemně mletá špaldová)200 gprášek do pečiva1 lžičkasůl špetka
cukr krystal (můžeme použít třtinový, kokosový nebo xylitol)70 gvejce2 ksslunečnicový olej150 ml
bílý jogurt40 goloupané nahrubo nastrouhané jablko1 ksskořice dle chuti
Dozdobení:
rumová poleva (1 lžička rumu + 2 lžíce cukru moučka - vyšlehat) dle chutirozpuštěná kvalitní čokoláda dle chuti
hladká mouka (nebo jemně mletá špaldová) 200 g, prášek do pečiva 1 lžička, sůl špetka, cukr krystal (můžeme použít třtinový, kokosový nebo xylitol) 70 g, vejce 2 ks, slunečnicový olej 150 ml, bílý jogurt 40 g, oloupané nahrubo nastrouhané jablko 1 ks, skořice dle chuti, rumová poleva (1 lžička rumu + 2 lžíce cukru moučka - vyšlehat) dle chuti, rozpuštěná kvalitní čokoláda dle chuti

Příprava

Dorazily mi nové vánoční hrnečky, ve kterých se dá i péct, takže bylo jasno - jdeme se pustit do mini báboviček.

V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.

V další míse vyšleháme dohladka - cukr, vejce, olej a jogurt. Oloupané jablko postrouháme na hrubém struhadle.

Vše smícháme v jedno těsto. 

Formičky (hrnečky nebo silikonové bábovičky) naplníme do 3/4 těstem. 

Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. V předehřáté troubě pečte cca 20 minut, ale nejlepší je bábovičky zkontrolovat špejlí po 15 minutách.

Po upečení necháme bábovičky vychladnout a mezitím si připravte rumovou polevu a rozehřejeme trošku kvalitní čokolády.

Vychladlé bábovky postříkám rumovou polevou a pocákáme čokoládou, ale můžeme podávat bez polevy a čokolády.

2017-11-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI