| Ingredience: | |||||
| hladká mouka | 50 g | polohrubá mouka | 150 g | pivo | 100 ml | 
| Hera | 1/2 kostky | jemně nakrájené hlávkové zelí | 3 hrsti | spařené hrozinky | 1 hrst | 
| cukr | 4 lžíce | skořice | 1 lžíce | citronová šťáva | |
| vejce | 1 ks | strouhanka | 3 lžíce | ||
Vyzkoušejte recept na závin s neobvyklými kombinacemi. Jedná se o kombinaci piva a zelí a přitom se jedná o sladkou chuť.
Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
 
 Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.
 
 Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C). 
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI