Šlehačková bábovka s borůvkami zpět

Ingredience:
polohrubá mouka600 gšlehačka (31%)300 mlcukr250 g
vejce6 ksprášek do pečiva1 ksborůvkycca 3 - 4 hrsti
máslo na vymazání formymouka na vysypání formy
polohrubá mouka 600 g, šlehačka (31%) 300 ml, cukr 250 g, vejce 6 ks, prášek do pečiva 1 ks, borůvky cca 3 - 4 hrsti, máslo na vymazání formy, mouka na vysypání formy

Příprava

Neznám nikoho, kdo by neměl rád bábovku. Je dost slavnostní, ale zároveň i klasická a na starý stůl na chalupě zapadne líp než kdejaká makronka.

A když je léto, proč do ní nepřidat několik hrstí borůvek.

Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny a poté k nim přimíchejte šlehačku. 

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přimíchejte žloutky s cukrem a se smetanou a nakonec pomalu sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte 2/3 těsta a přidejte borůvky. Nemusíte šetřit a pěkně jimi těsto posypte. Na borůvky nalijte zbytek těsta. 

Pečte na 170°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit. 

2019-09-16 Dezerty

Poznámka

Recept je na velkou bábovkovou formu o průměru 27 cm a výšky 17 cm. I tak bylo po upečení těsto jen do 2/3 formy.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI