Šlehačková bábovka s borůvkami zpět

Ingredience:
polohrubá mouka600 gšlehačka (31%)300 mlcukr250 g
vejce6 ksprášek do pečiva1 ksborůvkycca 3 - 4 hrsti
máslo na vymazání formymouka na vysypání formy
polohrubá mouka 600 g, šlehačka (31%) 300 ml, cukr 250 g, vejce 6 ks, prášek do pečiva 1 ks, borůvky cca 3 - 4 hrsti, máslo na vymazání formy, mouka na vysypání formy

Příprava

Neznám nikoho, kdo by neměl rád bábovku. Je dost slavnostní, ale zároveň i klasická a na starý stůl na chalupě zapadne líp než kdejaká makronka.

A když je léto, proč do ní nepřidat několik hrstí borůvek.

Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny a poté k nim přimíchejte šlehačku. 

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přimíchejte žloutky s cukrem a se smetanou a nakonec pomalu sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte 2/3 těsta a přidejte borůvky. Nemusíte šetřit a pěkně jimi těsto posypte. Na borůvky nalijte zbytek těsta. 

Pečte na 170°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit. 

2019-09-16 Dezerty

Poznámka

Recept je na velkou bábovkovou formu o průměru 27 cm a výšky 17 cm. I tak bylo po upečení těsto jen do 2/3 formy.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI