Slivkový chlebík zpět

Ingredience:
masla175 gtrtinového cukru175 ghladkej múky250 g
kypriaceho prášku1/2 balíčkuvajíčka2 ksvanilkovej esencie (alebo vanilkový cukor)2 lyžice
slivky (alebo iné ovocie - v povodnom recepte je 175g, ale ja som ich nevážila) dle potřebypráškového cukru (v povodnom recepte je 100g - 140g, ale my máme radšej menej sladké)80 gšťava z limetky (alebo citróna) dle chuti
masla 175 g, trtinového cukru 175 g, hladkej múky 250 g, kypriaceho prášku 1/2 balíčku, vajíčka 2 ks, vanilkovej esencie (alebo vanilkový cukor) 2 lyžice, slivky (alebo iné ovocie - v povodnom recepte je 175g, ale ja som ich nevážila) dle potřeby, práškového cukru (v povodnom recepte je 100g - 140g, ale my máme radšej menej sladké) 80 g, šťava z limetky (alebo citróna) dle chuti

Příprava

Máme doma kopisko sliviek :) Vlastne už nie až také veľké kopisko, pretože menšiu kopku sme pekne zapiekli do tohto chlebíka, a druhou menšou kôpkou ho ozdobili. 

Tento recept sa mi zapáčil v augustovom vydaní časopisu Apetit, na ovocný chlebík sme už dlhšie mali zálusk, a bola to dobrá voľba! 

Recept sme takmer dodržali (ak by sme ho dodržali úplne, tak to by sme neboli my) :) A použiť môžete akékoľvek ovocie, na ktoré máte chuť, pokojne aj nejakú farebnú zmes.

Slivky si nakrájame na kocky a trúbu predhrejme asi na 180°C. Väčšia časť sliviek pôjde do cesta, menšiu si odložíme. Formu na chlebík (my sme mali tú menšiu, asi na 1kg chlebík) vymastíme maslom a pozdĺžne vyložíme pásom papiera na pečenie. Cukor, zmäknuté maslo, preosiatu múku, kypriaci prášok, vajíčka a vanilkovú esenciu vymiešame. Cesto by malo byť hutné, ale nadýchané. Jednu tretinu dáme do formy, posypeme slivkami, vložíme ďalšiu časť cesta, opäť nasypeme slivky a prikryjeme zvyšným cestom. Pečieme asi hodinku. Zvyšné slivky poprášime cukrom a pokvapkáme limetkovou šťavou, navrstvíme na chlebík a necháme vychladnúť. Až potom vyberiem z formy.

Chlebíček bol chutný, voňavý, naozaj podarený, ku káve alebo k čajíku, také my ľúbime veľmi. Určite vyskúšajte :)
2014-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI