Smetanovo-tvarohový krém s borůvkami zpět

Ingredience:
mascarpone250 gpolotučný tvaroh250 gsmetana ke šlehání200 ml
třtinový vanilkový cukr (s pravou vanilkou)1 balíčekmoučkový třtinový cukrcca 80 - 100 gčerstvé borůvky300 g
čerstvé borůvky na ozdobení100 g
mascarpone 250 g, polotučný tvaroh 250 g, smetana ke šlehání 200 ml, třtinový vanilkový cukr (s pravou vanilkou) 1 balíček, moučkový třtinový cukr cca 80 - 100 g, čerstvé borůvky 300 g, čerstvé borůvky na ozdobení 100 g

Příprava

Tento rychlorecept vznikl náhodou. Původně jsem pekla bezlepkový borůvkový chlebíček a chtěla jej tímto krémem naplnit. No, výsledek ale nebyl esteticky přijatelný. Dezert jsem připravovala ještě s malým v břiše pár dnů před porodem. Z neúspěchu jsem byla popravdě rozhozená. Chtěla jsem pořídit zase nějaké fotky a bylo mi líto té vynaložené energie (které jsem moc neměla). Naštěstí jsem udělala víc krému, než bylo potřeba a ve spíži narazila na zapomenuté weck skleničky. Krém jsem ještě více promelírovala borůvkami a naplnila jím skleničky, ozdobila dalšími borůvkami a bylo hotovo. Manžel byl zrovna po večeři, tak jsem mu dala jako dezert jednu skleničku na otestování. Dopadlo to tak, že si řekl o další. Tímto byl recept schválen a tak se o něj můžu podělit.

1. Mascarpone krátce prošlehejte spolu s tvarohem. 

2. Do krému postupně zašlehejte smetanu.

3. Vždy nalijte malou část smetany a šlehejte, dokud se nespojí s krémem a nezhoustne.

4. Přidejte oba cukry a rychle prošlehejte (pozor, aby se šlehačka v krému nesrazila) nebo promíchejte pomocí stěrky.

5. Borůvky omyjte a lehce rozdrťte (např. v misce vidličkou). Pokud by byly málo sladké, přidejte 2 lžíce třtinového cukru.

6. Borůvky přidejte ke krému a párkrát promíchejte - krém se nemá s mačkanými borůvkami zcela spojit, ale má být ovocem jen "melírovaný".

7. Krém podávejte v průhledných skleničkách ozdobený celými borůvkami.

2017-11-22 Dezerty

Poznámka

TIP: V sezóně pořídíte jak borůvky české, tak velké kanadské. Barevně i velikostně se liší. Na ozdobení krému doporučuji použít proto oba dva druhy.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI