Snídaňová srdíčka pro děti zpět

Ingredience:
ovesné vločky150 gžitná chlebová mouka50 gmouka z červené čočky50 g
špaldová celozrnná mouka50 gmáslo200 gtřtinový cukr60 g
datlový sirup15 gkakaa (raw)4-5 lžickvalitní čokoláda50 g
vlašské ořechy sekané nahrubo2 lžícesůl1 špetka
ovesné vločky 150 g, žitná chlebová mouka 50 g, mouka z červené čočky 50 g, špaldová celozrnná mouka 50 g, máslo 200 g, třtinový cukr 60 g, datlový sirup 15 g, kakaa (raw) 4-5 lžic, kvalitní čokoláda 50 g, vlašské ořechy sekané nahrubo 2 lžíce, sůl 1 špetka

Příprava

Znáte kupovaná srdíčka z ovesných vloček nebo mini snídaňové sušenky do mléka?
Já je znám od doby, kdy mi takové věci začala nosit moje maminka. Protože maminka se snaží obvykle vybírat mezi takovýmto mlsáním to lepší a čte složení, dostaly se mi do ruky srdíčka i sušenky s celkem dobrým složením a mixem ucházejících obilovin (ovesné vločky, žitná mouka, ječná mouka,...). Syn si zamiloval zejména srdíčka a začal si na nich pochutnávat s mlékem. Dříve už jsem experimentovala s vlastním receptem na takové sušenky a tentokrát jsem se rozhodla si s receptem pohrát ještě více. Základ pro tyto a mnoho mých dalších (zatím nezveřejněných) sušenek je stejný.

V podstatě používam odvozeninu jednoduchého receptu na máslové sušenky se základními poměry 3:2:1 mouka:máslo:cukr. Obvykle ubírám cukru cca na 2/3-3/4 z původního poměru (pokud tedy mám použít např. 300 g mouky, 200 g másla a 100 g cukru, použiju jen 60-75g) a kombinuji třtinový cukr s jinými sladidly, jako je panela, med nebo datlový sirup. Pak stačí jemné variace ve složení a tvarech a můžete si vyhrát co hrdlo ráčí. Je dokonce jedno, jestli použijete pouze bezlepkové mouky, výsledek bude vždy fungovat. Proto je tento obecný jednoduchý recept ideální na zkoušení obilovin všeho druhu. Teď se podíváme na to, co jsem použila já pro tento recept.

Postup:
Nejdříve rozmixujeme ovesné vločky na hrubší mouku. Pokud vám nevadí hrubší struktura, můžete tento krok v klidu vynechat, bude to fungovat i tak. ;-)

Poté smícháme všechny ingredience dohromady a vytvoříme kompaktní těsto. Necháme ho vychladit v lednici několik hodin (nebo přes noc). Před pečením si rozpálíme troubu na 160 °C, těsto v rukou trochu propracujeme, aby mírně povolilo a vyválíme přes potravinovou fólii na tloušťku cca 0,5-0,7mm. Vykrajujeme srdíčka či jiné tvary a klademe na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 10 minut, necháme vychladnout a můžeme servírovat třeba v mléku či jogurtu a nebo zobat jen tak.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-09-04 Dezerty

Poznámka

Pokud se vám nechce vykrajovat, můžete udělat třeba kuličky. Jen je třeba počítat s tím, že mírně povolí a budou z nich spíš bochánky.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI