Špaldovo-ovesno-pohankové vafle s jablky a skořicí zpět

Ingredience (20 srdíček, Lidl vaflovač):
České Ghíčko Bio či jiný tuk na potření vaflovačevejce2 ksmléko (rostlinné Provamel Quinoa-rýžové)350 ml
pohanková mouka hladká60 gjemné ovesné vločky40 gbio špaldová mouka Lidl T 550100 g
panela či jiné sladidlo1 lžícemletá skořice1 lžičkakypřící prášek bez fosfátů1 lžička
Zdobení:
rozvar z jablek, javorového sirupu a skořice dle chutipokrájená jablka dle chuti
České Ghíčko Bio či jiný tuk na potření vaflovače, vejce 2 ks, mléko (rostlinné Provamel Quinoa-rýžové) 350 ml, pohanková mouka hladká 60 g, jemné ovesné vločky 40 g, bio špaldová mouka Lidl T 550 100 g, panela či jiné sladidlo 1 lžíce, mletá skořice 1 lžička, kypřící prášek bez fosfátů 1 lžička, rozvar z jablek, javorového sirupu a skořice dle chuti, pokrájená jablka dle chuti

Příprava

Potřebovala jsem velmi rychlou snídani. Původně mel být vejce natvrdo, na které už mám delší dobu chuť, ale nakonec byly chutě silnější. Vafličky vyhrály na plné čáře a moc jsme si pochutnali. 

Příprava je velmi rychlá s pomocí tyčového mixéru. Rozklepneme vejce do vyšší nádoby, přidáme mléko, cukr, skořici, ovesné vločky a vše rozmixujeme. Dle konzistence nakonec přidáme libovolný druh mouky, já většinou dávám jen pohankovou hladkou, ale dnes jsem mouky namíchala (možnosti mouky - čistě pohanková hladká, klasická hladká mouka, či směs bezlepkové mouky). S pomocí metly vmícháme mouku společně s kypřícím práškem. Dáme si nahřát vaflovač, potřeme tukem, já zvolila Ghí, následně těsto nalijeme do vaflovače a necháme přibližně 4 minuty péct. já pekla na stupeň 5. Neodkrýváme vafle dřív jak po 3 minutách, mohly se roztrhat.

Během pečení vaflí si můžeme připravit rozvar. Oloupeme a nahrubo nastrouháme jablka (či hrušky), přidáme lžíci javorového sirupu, skořici a krátce prohřejeme. 

Zkoušela jsem dát kousky jablek i do těsta a také moc dobré.

A následně již jen upečené vafle nakrájíme, proložíme rozvarem, ozdobíme a zbaštíme.

Přeji dobrou chuť.

Poznámka:

Pokud použijete bezlepkovou mouku a vafle by se trhaly, použijte pečící papír, který dáme na dno před nalitím těsta a následně na nalité těsto a pečeme, těsto se nebude k vaflovači chytat.

2017-10-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI