Špaldovo-žitné cizrnové sušenky s jabličkem zpět

Ingredience:
cizrna Bonduelle70 gjablečné pyré125 gČeské Ghíčko Bio50 g
kokosový olej, neztužený Puritas50 gšpaldová mouka hladká T 630150 gžitná mouka chlebová50 g
datlový sirup1 lžícešpaldová mouka hladká T 630 na podsypání
cizrna Bonduelle 70 g, jablečné pyré 125 g, České Ghíčko Bio 50 g, kokosový olej, neztužený Puritas 50 g, špaldová mouka hladká T 630 150 g, žitná mouka chlebová 50 g, datlový sirup 1 lžíce, špaldová mouka hladká T 630 na podsypání

Příprava

Venku bylo ošklivé počasí a já přemýšlela, jak syna zabavit. Rozhodla jsem se pro tvorbu sušenek. Příprava sušenek nás zabavila téměř na celé dopoledne. Společné tvoření nás velmi bavilo a vymýšleli jsme různé tvary, kombinace a tvorbu jsme si zpestřili nakonec i rozinkami.
Ne nadarmo se říká: "Kdo si hraje, nezlobí" a my si vyhráli dosytosti. Sušenky jsou výborné a nám už zbývá posledních pár kousků.

Cizrnu propláchneme a osušíme. Jablečné pyré vyšleháme společně s cizrnou. Na pracovní podložku nasypeme prosetou špaldovou a žitnou mouku, přidáme směs jablečného pyré a cizrny, datlový sirup, povolené Ghíčko a kokosový olej. Kokosový olej jsem nerozehřívala, pokud budete mít kokosový olej vyndaný z lednice, nechte jej povolit při pokojové teplotě. Z připravených surovin vypracujeme nelepivé těsto, důkladně propracujeme, během hnětení těsta jsem pomoučnila pracovní plochu. Můžeme nechat odležet v lednici, ideálně do druhého dne, já neměla tolik času a chtěli jsme tvořit hned. Z těsta vyválíme placku o výšce minimálně 0,5 cm a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené sušenky klademe na plech s pečícím papírem. Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C, pokud se použije kokosový olej, bude se zdát, že jsou sušenky po 30 minutách měkké, po vyndání a zchladnutí ztuhnou. Pokud chceme sušenky měkčí, musíme je vyndat hned, jak budou vespod lehce růžové. Tvrdost je závislá na délce pečení, já pekla 30 minut. Délka pečení se odvíjí od výšky těsta.

2016-06-20 Dezerty

Poznámka

Jelikož jsme si hodně hráli, přidali jsme do části těsta i bio nesířené rozinky, které jsme jen do těsta před pečením vmáčkli a vytvořili tím obličejíčky, jablíčka a hrušky.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI