Špaldový banánový chlebíček zpět

Ingredience:
špaldová mouka300 gtřtinový cukr40 gprášek do pečiva1 ks
vejce2 ksmáslo100 gkyška (zákys)150 ml
přezrálé banány (čím zralejší, tím lepší)3 ksvlašské ořechy60 gčokoláda60 g
špaldová mouka 300 g, třtinový cukr 40 g, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, máslo 100 g, kyška (zákys) 150 ml, přezrálé banány (čím zralejší, tím lepší) 3 ks, vlašské ořechy 60 g, čokoláda 60 g

Příprava

Taky vám občas na míse zhnědnou banány a nevíte co s nimi? Kvůli banánovému chlebíčku je budete nechávat hnědnout naschvál.

Banánový chléb je tradiční americký moučník. V Americe má dokonce 23. února svůj National Banana Bread day.

Zkuste moji verzi, vylepšenou českým zákysem.

V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a třtinovým cukrem. 

Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, kyšku a rozpuštěné máslo.

Posekejte ořechy a čokoládu na kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládu a vše dobře promíchejte. 

Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30 - 40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ni nesmí lepit.

2019-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI