Špaldový banánový chlebíček zpět

Ingredience:
špaldová mouka300 gtřtinový cukr40 gprášek do pečiva1 ks
vejce2 ksmáslo100 gkyška (zákys)150 ml
přezrálé banány (čím zralejší, tím lepší)3 ksvlašské ořechy60 gčokoláda60 g
špaldová mouka 300 g, třtinový cukr 40 g, prášek do pečiva 1 ks, vejce 2 ks, máslo 100 g, kyška (zákys) 150 ml, přezrálé banány (čím zralejší, tím lepší) 3 ks, vlašské ořechy 60 g, čokoláda 60 g

Příprava

Taky vám občas na míse zhnědnou banány a nevíte co s nimi? Kvůli banánovému chlebíčku je budete nechávat hnědnout naschvál.

Banánový chléb je tradiční americký moučník. V Americe má dokonce 23. února svůj National Banana Bread day.

Zkuste moji verzi, vylepšenou českým zákysem.

V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a třtinovým cukrem. 

Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, kyšku a rozpuštěné máslo.

Posekejte ořechy a čokoládu na kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládu a vše dobře promíchejte. 

Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30 - 40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ni nesmí lepit.

2019-01-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI