Špaldový koláč s borůvkami a tvarohem zpět

Ingredience:
špaldová mouka250 gvejce3 kstvaroh2 ks
mléko300 mlvanilkový lusk (nebo lžička aroma)1 kscitronová kůra dle chuti
skořice špetkakypřící prášek1-2 lžičkyolej5 lžic
vanilkový cukr1 sáčeksladidlo (stevie, sirup, cukr, med) dle chutiplátky mandlí hrst
špaldová mouka 250 g, vejce 3 ks, tvaroh 2 ks, mléko 300 ml, vanilkový lusk (nebo lžička aroma) 1 ks, citronová kůra dle chuti, skořice špetka, kypřící prášek 1-2 lžičky, olej 5 lžic, vanilkový cukr 1 sáček, sladidlo (stevie, sirup, cukr, med) dle chuti, plátky mandlí hrst

Příprava

Máte rádi sladké? Připravte si výborný koláč ze špaldové mouky a pěknou porcí borůvek a tvarohu.

Troubu vyhřejeme na 180°C. Smícháme mouku, 1 celé vejce, olej a mléko. Dovoníme skořicí a vanilkou. Přidáme 2 vyšlehané bílky, kypřící prášek a nějaké sladidlo. Pečeme ve formě (nebo na menším plechu) vyložené pečícím papírem asi 5 minut. Mezitím smícháme tvarohy se zbylými žloutky, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Podle chuti dosladíme. Předpečené těsto vyndáme z trouby, potřeme tvarohovou směsí a posypeme ovocem. Pečeme dalších 30-40 minut. Asi 5 minut před koncem posypeme mandlemi.

2013-11-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI