Špaldový perník s vlašskými ořechy

zpět
Špaldový perník s vlašskými ořechy
Ingredience:
špaldová mouka T 630 Lidl2 hrnky (1 hrnek = 145-150g)špaldová mouka T 1050 Lidl1 hrnekkokosovo-rýžové mléko Provamel1 a 1/2 hrnku
kokosové mléko REAL 80% (pevná dužina)1/2 plechovkyolej1 hrnekpanela či jiné sladidlo1 hrnek
med3 lžícevejce2 ksprášek do pečiva1 ks
perníkové koření2 - 3 lžičkykakaový prášek4 lžícevlašské ořechy (nameleme nebo posekáme)3 hrsti
Na plech:
olej na vymazáníhrubá mouka na vysypání
Zdobení:
Ghítela1 - 2 lžícečokoláda na vaření Vivani1 kskokosový olej1 lžíce
vlašské ořechy dle potřeby
špaldová mouka T 630 Lidl 2 hrnky (1 hrnek = 145-150g), špaldová mouka T 1050 Lidl 1 hrnek, kokosovo-rýžové mléko Provamel 1 a 1/2 hrnku, kokosové mléko REAL 80% (pevná dužina) 1/2 plechovky, olej 1 hrnek, panela či jiné sladidlo 1 hrnek, med 3 lžíce, vejce 2 ks, prášek do pečiva 1 ks, perníkové koření 2 - 3 lžičky, kakaový prášek 4 lžíce, vlašské ořechy (nameleme nebo posekáme) 3 hrsti, olej na vymazání, hrubá mouka na vysypání, Ghítela 1 - 2 lžíce, čokoláda na vaření Vivani 1 ks, kokosový olej 1 lžíce, vlašské ořechy dle potřeby

Příprava

Snadný rychlý perník, který nikdy neomrzí. Teď příliš nepeču, není času nazbyt, nejen z důvodu blížících se svátků, ale rovněž nyní odpočívám, narodila se nám dcerka Gabriela, a tak si ji užívám plnými doušky. Mlsná je však mlsná a honí nás stále. 

Tento perník je strašně jednoduchý, velmi chutný a vláčný. Pomáhal mi s ním syn a je to rychlovka a není třeba dlouhého vypisování, prostě a jednoduše smícháme zvlášť suché suroviny: odvážíme mouku, do které přidáme sladidlo, já zvolila namletou panelu, přidáme prášek do pečiva, perníkové koření, kakaový prášek, mleté vlašské ořechy, případně jen posekané.

Do rendlíku dáme tekuté suroviny: mléka, olej, med, lehounce prohřejeme, vše zamícháme, přidáme celá vejce, nalijeme do mísy, kde máme sypké suroviny,  vše společně zamícháme a hotovo.

Připravené těsto nalijeme do tukem vytřeného a moukou vysypaného plechu, pečeme na 180-200°C přibližně 45 minut, vyzkoušíme špejlí.

Perník necháme vychladnout. Následně si připravíme polevu, rozehřejeme si ve vodní lázni čokoládu na vaření, do které přidáme kokosový olej, poleva půjde lépe krájet a pro mlsné jazýčky přidáme ještě Ghítelu, která dodá polevě úžasný nádech a chuť.

Připravenou polevou perník polijeme a necháme zatuhnout.

Následně již jen stačí nakrájet a vychutnat s oblíbeným nápojem, přeji dobrou chuť.

2017-12-21 Dezerty

Poznámka

Pokud máte rádi švestková povidla, klidně si je před přidáním polevy přidejte a perník jimi pomažte.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI