Stracciatella lívance s banánem zpět

Lívance:
celozrnná žitná mouka1 vrchovatá lžícepohankové vločky1 lžícevejce1 ks
třtinový cukr1 lžičkamléko2 lžícevoda2 lžíce
kypřící prášek1 lžičkasůl špetkaskořice špetka
Náplň:
tvaroh1 lžícebílý jogurt1 lžícemed1 lžička
banán1/2 kshořká čokoláda1 čtvereček
celozrnná žitná mouka 1 vrchovatá lžíce, pohankové vločky 1 lžíce, vejce 1 ks, třtinový cukr 1 lžička, mléko 2 lžíce, voda 2 lžíce, kypřící prášek 1 lžička, sůl špetka, skořice špetka, tvaroh 1 lžíce, bílý jogurt 1 lžíce, med 1 lžička, banán 1/2 ks, hořká čokoláda 1 čtvereček

Příprava

Sobota je na snídaně tím nejlepším dnem. Není nic lepšího než vstát z vyhřáté postele a uvařit snídani, na které si bude pochutnávat celá vaše rodina.

Tím ale nemyslím, že potřeme krajíc chleba máslem a na něj "pleskneme" vysočinu nebo herkules. Ovesná kaše ve velkém, opečené toasty pomazané babiččinou marmeládou, možná i míchaná vajíčka. To je ono!

Lívance:
Vše pečlivě rozmícháme ručním šlehačem, vzniknout by nám mělo tekutější těsto (ale ne tak tekuté jako palačinkové). Na suchou rozehřátou teflonovou pánev lijeme malou sběračkou těsto a na mírném plameni smažíme. Až se budou na lívanci tvořit bubliny, tak obrátíme.
* budete-li smažit více lívanečků najednou a nechcete, aby vám vychladly, tak je můžete dát do pekáčku a v troubě přihřívat

Náplň:
Banán vidličkou rozmačkáme a smícháme s tvarohem a jogurtem. Čokoládu nasekáme na kousíčky a spolu s medem přidáme do základu.

Pak už jen vyndáme lívance z trouby, promažeme připravenou náplní, ozdobíme banánem, kousky čokolády, klidně i kokosem a plátky mandlí.

2014-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI