Lívance: | |||||
celozrnná žitná mouka | 1 vrchovatá lžíce | pohankové vločky | 1 lžíce | vejce | 1 ks |
třtinový cukr | 1 lžička | mléko | 2 lžíce | voda | 2 lžíce |
kypřící prášek | 1 lžička | sůl | špetka | skořice | špetka |
Náplň: | |||||
tvaroh | 1 lžíce | bílý jogurt | 1 lžíce | med | 1 lžička |
banán | 1/2 ks | hořká čokoláda | 1 čtvereček |
Sobota je na snídaně tím nejlepším dnem. Není nic lepšího než vstát z vyhřáté postele a uvařit snídani, na které si bude pochutnávat celá vaše rodina.
Tím ale nemyslím, že potřeme krajíc chleba máslem a na něj "pleskneme" vysočinu nebo herkules. Ovesná kaše ve velkém, opečené toasty pomazané babiččinou marmeládou, možná i míchaná vajíčka. To je ono!
Lívance:
Vše pečlivě rozmícháme ručním šlehačem, vzniknout by nám mělo tekutější těsto (ale ne tak tekuté jako palačinkové). Na suchou rozehřátou teflonovou pánev lijeme malou sběračkou těsto a na mírném plameni smažíme. Až se budou na lívanci tvořit bubliny, tak obrátíme.
* budete-li smažit více lívanečků najednou a nechcete, aby vám vychladly, tak je můžete dát do pekáčku a v troubě přihřívat
Náplň:
Banán vidličkou rozmačkáme a smícháme s tvarohem a jogurtem. Čokoládu nasekáme na kousíčky a spolu s medem přidáme do základu.
Pak už jen vyndáme lívance z trouby, promažeme připravenou náplní, ozdobíme banánem, kousky čokolády, klidně i kokosem a plátky mandlí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI