Strakatý cizrnový pohár s banánem, kešu, kakaem a kokosovou smetanou zpět

Ingredience:
cizrna Bonduelle4 lžícezmrzlý banán2 - 3 kskešu ořechy, nesolené70 g
kokosová smetana Soyatoo dle chutikešu ořechy na ozdobeníkakaový prášek dle chuti
cizrna Bonduelle 4 lžíce, zmrzlý banán 2 - 3 ks, kešu ořechy, nesolené 70 g, kokosová smetana Soyatoo dle chuti, kešu ořechy na ozdobení, kakaový prášek dle chuti

Příprava

Tento dezert si to vůbec nezaslouží, ale vznikl vlastně ze zbytků, připravila jsem si více krému, než jsem nakonec potřebovala. 
Lákalo mě krém sníst jen tak, ale zase to byla příležitost si něco vyzkoušet. Vznikla opět velmi chutná svačinka nebo dobrůtka když člověka honí mlsná. Jak už se mi několikrát potvrdilo, vaření ze zbytků prostě nemá chybu.

Banány vyndáme z mrazáku, necháme pár minut povolit při pokojové teplotě, aby se nám lépe loupaly. Připravíme si kešu ořechy, které pomeleme na prach. 
Cizrnu vyšleháme dohladka tyčovým mixérem, přidáme pokrájené banány a vyšleháme, přidáme pomleté kešu ořechy, kokosovou smetanu dle chuti, já dala 4 lžíce a opět vyšleháme. Vzniklý krém si rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich přidáme kakaový prášek. Já jsem krém měla ve zdobícím sáčku, takže jsem jen naplnila sklenice. Můžeme si do sklenice či pohárku různě barevně poskládat, fantazii se meze nekladou, nakonec ozdobíme kešu ořechy, podáváme vychlazené.

2016-06-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI