Štrúdl s jablečno- tvarůžkovou náplní zpět

Ingredience:
listové těsto400 gOlomoucké tvarůžky200 gpomerančová šťáva50 ml
sušené brusinky2 lžíceslunečnicová semínka3 lžícestrouhanka z dětských piškotů6 lžic
středně velká jablka6 ksskořicový cukr1 sáčekplátek másla2 cm
hladká mouka na posypání pracovní desky dle potřeby
listové těsto 400 g, Olomoucké tvarůžky 200 g, pomerančová šťáva 50 ml, sušené brusinky 2 lžíce, slunečnicová semínka 3 lžíce, strouhanka z dětských piškotů 6 lžic, středně velká jablka 6 ks, skořicový cukr 1 sáček, plátek másla 2 cm, hladká mouka na posypání pracovní desky dle potřeby

Příprava

Sladký závin nemusí být jen s ovocem a tvarohem. Když si ho ovoníte nastrouhanými tvarůžky, určitě vám bude také chutnat.

Brusinky namočíme alespoň na hodinu do pomerančové šťávy, pak je scedíme a nakrájíme nadrobno.

Semínka dáme na 2 minuty opražit na suché pánvi.

Pokud mají  jablka hezkou slupku, nastrouháme je i s ní na hrubých slzičkách a přebytečnou šťávu odstraníme.

Tvarůžky nastrouháme na hrubých slzičkách, promícháme s jablky, brusinkami, semínka a skořicovým cukrem. Směs rozdělíme na 3 díly. 

Pracovní plochu posypeme moukou, těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vyválíme obdélníkový plát. 

Každý plát posypeme 2 lžícemi piškotové strouhanky a rozprostřeme jablečnou směs. 

Boční strany naplněných plátů malinko přehneme dovnitř a z delší strany zavineme do závinů. 

Záviny dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 35 minut

Mezitím v kastrůlku rozpustíme máslo, kterým potřeme upečené a z trouby vytažené záviny.

Po vystydnutí nakrájíme na porce a posypeme moučkovým cukrem. 

Pomerančovou šťávu (krabicovou) můžeme nahradit jablečnou, nebo jen obyčejnou vodou. Šťávu použijeme tehdy, když jsou brusinky hodně suché. Jinak ji můžeme vynechat a brusinky nemáčíme.

Pokud nemáme piškoty, použijeme klasickou strouhanku.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-01-31 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI