Šufánky

zpět
Šufánky
Ingredience:
mléko na kvásek125 mlcukr krystal1/2 lžičkydroždí3/4 kostičky
Hera250 gpolohrubá mouka500 gměkký tvaroh375 g
rozinky hrstičkacitronová kůra vejce1 ks
mléko na kvásek 125 ml, cukr krystal 1/2 lžičky, droždí 3/4 kostičky, Hera 250 g, polohrubá mouka 500 g, měkký tvaroh 375 g, rozinky hrstička, citronová kůra , vejce 1 ks

Příprava

Výborný recept ze soutěže podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové.

Na vál si dáme mouku se změklou herou na kousky a poté přidáme kváse, včetně mléka.
Vypracujete těsto, jako obyčejný knedlík, které rozdělíte na 7 stejných dílků.
Z každého dílu vyválejte kolečko o průměru 27 - 30 cm a malým "rádýlkem" ho rozdělte na 8 dílů, jako pizzu.
Na každý okraj se dá trošku utřeného tvarohu. Okraje se zahrnou (levý a pravý)...poté se jen zatočí ke špičce.

Na plech s pečícím papírem se Šufánky pokládají tak, aby špička byla směrem NAHORU.

Pečeme na 180°C do růžova. Poté se posypou moučkovým cukrem. Čerstvé jsou krásně křehké, však později od tvarohu navlhnou a nic vláčnějšího jste určitě nejedli. Tak a teď si vyberte... (smích)

Doboru chuť vám přeje Vendy!

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptpro děti
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI