Svatební tvarohové koláčky zpět

Ingredience:
mléko / 230 ml voda + 2 lžíce sušené mléko250 mlvejce1 kscukr krupice65 g
rozpuštěné máslo50 gsůl špetkahladká mouka250 g
polohrubá mouka250 gdroždí1/2 kostky
Náplň:
tvaroh z kostky1 ksžloutek + sníh1 kscukr moučka50 g
rum2 lžícerozinky dle chutivejce + mléko1 ks
Drobenka:
mouka dle potřebycukr dle potřebymáslo dle potřeby
Dále budete potřebovat:
voda + cukr + rum dle potřeby
mléko / 230 ml voda + 2 lžíce sušené mléko 250 ml, vejce 1 ks, cukr krupice 65 g, rozpuštěné máslo 50 g, sůl špetka, hladká mouka 250 g, polohrubá mouka 250 g, droždí 1/2 kostky, tvaroh z kostky 1 ks, žloutek + sníh 1 ks, cukr moučka 50 g, rum 2 lžíce, rozinky dle chuti, vejce + mléko 1 ks, mouka dle potřeby, cukr dle potřeby, máslo dle potřeby, voda + cukr + rum dle potřeby

Příprava

Dnes se u nás nevařilo. Dojídala se svíčková od včera a já jsem hlavně pekla.
Kamarád slaví kulaté narozeniny a tak jsem mu s radostí upekla i tyto sice svatební, ale na oslavu těchto rozměrů ideální koláčky.

Těsto můžete zadělat jak z mléka, tak i z vody. Byla mi udělena rada, že z vody je těsto nadýchanější.
Vyzkoušela jsem poprvé a uvidíme zítra, jak budou chutnat i druhý den.

Z droždí a části cukru a mléka udělejte kvásek, který necháte dvacet minut nabublat v hrnečku.

Pak už stačí smíchat všechny mokré přísady a k nim cukr s moukou.

Dobře propracované těsto (ručně, robot, pekárna) které kynulo 1- 1.5 hodiny dejte na vál.
Cukrářskou kartou a nebo lžící rozdělte těsto na jednotlivé porce. 

Tvaroh si vyšlehejte se žloutkem, cukrem, rumem a sněhem, který si vyšleháte z bílku se špetkou soli.

Sníh opatrně zapracujte, aby příliš nepadl. Tvarohová náplň je krásně jemná a není cítit po škrobu tak jako když se použije pudinkový prášek.

Náplň je ideální dát do cukrářského pytlíku. Koláčky jsou opravdu malé a lžičkou byste si zbytečně upatlali ruce i těsto.

Do každého koláčku vložte jednu rozinku, kterou je potřeba namočit ideálně na několik hodin do rumu.

Jedno celé vejce si rozšlehejte společně s trochou mléka. V této směsi namočte koláček horní stranou a hned ho otiskněte do misky, kde máte udělanou drobenku.

Otočte spojem dolů a položte na plech s pečícím papírem.

Koláčky se pečou při teplotě 180°C přibližně 20 minut. Velmi ale záleží na vaší troubě a tak si nastavte minutku na čtvrt hodiny a první dávku hlídejte. V mé troubě peču přesně 23 minut.

Okamžitě po vytažení z trouby namočte spodní stranu koláčku do směsi vody, cukru a rumu.

Koláčky vám tak déle vydrží vláčné.

Na závěr už jen stačí pocukrovat a vychutnávat.

Dobrou chuť!

2016-05-30 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 60 koláčků.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostsvatba
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI