Svatomartinské rohlíčky zpět

Těsto:
špaldová mouka400 gtuk Hera250 gzakysaná smetana145 g
sůl špetka
Náplň:
tvaroh250 gvejce1 kscukr krystal2 lžíce
vanilkový pudinkový prášek2 lžíce
špaldová mouka 400 g, tuk Hera 250 g, zakysaná smetana 145 g, sůl špetka, tvaroh 250 g, vejce 1 ks, cukr krystal 2 lžíce, vanilkový pudinkový prášek 2 lžíce

Příprava

Svatomartinské hody nejsou jen o huse a dobrém víně, ale také o nějaké té sladké laskomině. Přiznám se, že letos to byla má premiéra, ale rozhodla jsem se pro svatomartinské rohlíčky. Pokud jde o náplň, tak ta byla u nás jasná, protože u většiny z rodiny převládá chuť na tvaroh. S výsledkem jsme byla moc spokojená a určitě si tyto rohlíčky budeme dělat nejen na svatého Martina.

Nejprve si uděláme tvarohovou náplň. V míse smícháme všechny ingredience a prošleháme. Poté si náplň dám do lednice a nachystáme si těsto.

Doporučuji si tuk vyndat z lednice a nechat při pokojové teplotě trochu povolit, ale jen tak, aby se s ním dobře pracovalo. Pokud by byl tuk moc rozehřátý, museli byste dát těsto ještě na chvíli ztuhnout do lednice. Pakliže budete mít tuk jen lehce povolený, do lednice dávat nemusíte a můžete s těstem rovnou pracovat. Všechny ingredience tedy smícháme dohromady a propracujeme v kompaktní těsto. Náplň si vyndáme z lednice.

Z těsta si uděláme bochánek a rozdělíme jej na osm stejně velkých dílů. Jeden díl si vezmeme a rozválíme jej na kulatou placku. Tuto placku pak rozdělíme na čtvrtiny (vzniknou nám tak čtyři trojúhelníky), na delší stranu trojúhelníku pak dáme 1 - 2 lžičky náplně a pomalu začneme rolovat směrem ke špičce trojúhelníku. Doporučuji první srolování udělat tak, abyste zakryli náplň a ta vám pak při dalším rolování nevytekla. Pakliže máte srolováno, tak ohneme do tvaru rohlíčku a dáme na plech. Pečeme ve vyhřáté https://www.vestavne-spotrebice.cz/vestavne-samostatne-trouby/filtr-znacka-electrolux,aeg,/0/0/0/0/0/ na 180 stupňů cca 15 - 20 minut. Po vyndání z trouby ještě teplé posypeme moučkový cukrem a necháme zchladnout.

2017-11-06 Dezerty

Poznámka

Inspirováno: www.brydova.cz

Autor:

Počet porcí
32
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI