Tartaletky s lehkým tvarohovo-smetanovým krémem s vůní citronu zpět

Ingredience:
hladká mouka1 vrchovatý hrnekmoučkový cukr3 vrchovaté lžícevejce1 ks
vanilín1 balíčektuk (já použila máslo)200 gcitronová kůra z citronu
šťáva z citronu
Krém:
tvaroh1 balenísmetana1 kelímekcukr dle chuti
šťáva z jednoho citronu kůra z citronu
hladká mouka 1 vrchovatý hrnek, moučkový cukr 3 vrchovaté lžíce, vejce 1 ks, vanilín 1 balíček, tuk (já použila máslo) 200 g, citronová kůra z citronu , šťáva z citronu , tvaroh 1 balení, smetana 1 kelímek, cukr dle chuti, šťáva z jednoho citronu , kůra z citronu

Příprava

Upečte si skvělé tartaletky, které jsou krásně provoněné citronem a každý si je může dozdobit dle své chuti a fantazie.

Připravíme si mouku, do ní přidáme cukry, vejce, citronovou kůru a šťávu a nakonec rozdrobíme tuk. Rukama promačkáváme v těsto, případně přidáváme mouku, aby se těsto nelepilo. Těsto zabalíme do folie a necháme uležet alespoň půl hodinky. Mezitím si připravíme krém. V míse si vyšleháme smetanu. V druhé míse si dáme tvaroh, cukr a vyšlehanou smetanu. Vyšleháme v hladký krém a lehce ovoníme citronovou šťávou a kůrou. Dáme do lednice vychladit.

Připravíme si formičky, které vymažeme a vysypeme krupičkou. Z těsta děláme kuličky, které vmačkáme do formiček, až k okrajům a dno propícháme vidličkou. V troubě pak pečeme do zlatova. Ještě teplé  vyklopíme a necháme vychladnout. Plníme zcela vychladlé, cukrářským sáčkem tvarohovou náplní. Pak libovolně zdobíme ovocem. Ještě jsem přes ovoce přelila zlehka želé a ozdobila čokoládovými hoblinkami.

2014-04-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI