Tiramisu bez lepku zpět

Ingredience:
vejce5 ksmed5 lžicmascarpone500 g
smetana500 gbezlepkové piškoty1 balíčeksilná káva200 ml
kakao lžička
vejce 5 ks, med 5 lžic, mascarpone 500 g, smetana 500 g, bezlepkové piškoty 1 balíček, silná káva 200 ml, kakao lžička

Příprava

Je libo pravé italské Tiramisu??? 
V Itálii nebo na Maltě by to nejspíš nebyl problém...ale v ČR? Velký! Pokud nejste přímo v bezlepkové restauraci či zdravé výživě, tak se jedná o velký problém. Z mé zkušesnosti vím, že většina lepších restaurací už nabízí i bezlepkové deserty, ale většinou takové, které jsou bezlepkové sami o sobě, jako třeba panna cotta s ovocem, creme brule nebo jahody na pepři. Ale bezlepkové tiramisu?

Proto jsem se rozohodla, že si udělám své domácí bezlepkové tiramisu doma sama.
Nejprve si utřeme žloutky s medem na krém. Poté vyšleháme smetanu s bílky a nákonec přimícháme mascarpone. Vše opatrně spojíme.
Do misek si dáváme vrstvy bezlepkových piškotů, které vždy dostatečně pokapeme silnou kávou a pokrýváme krémem. Vrchní vrstvu krému jen posypeme kakaem přes sítko. Inspirovala jsem se receptem z časopisu FOOD, pouze jsem přizpůsobila bezlepkovými piškoty. Fotografii těch, které kupuji já, najdete pod receptem v galerii.

Můžete dát vychladit do lednice, nebo se rovnou do těchto vynikajících lahodných mističek pustit.

2014-09-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptostatní
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI