Tiramisu roláda zpět

Těsto:
vejce5 kscukr moučka5 lžichladká mouka3 lžíce
vanilkový pudink v prášku1 balíčekmléko5 lžicvoda2 lžíce
sůl špetka
Krém:
mascarpone3 balenížloutek3 kscukr moučka6 lžic
Do rolády:
silná káva1 šálekAmaretto nebo pár kapek mandlového aroma nebo rumu20 mldětské piškoty dle potřeby
vejce 5 ks, cukr moučka 5 lžic, hladká mouka 3 lžíce, vanilkový pudink v prášku 1 balíček, mléko 5 lžic, voda 2 lžíce, sůl špetka, mascarpone 3 balení, žloutek 3 ks, cukr moučka 6 lžic, silná káva 1 šálek, Amaretto nebo pár kapek mandlového aroma nebo rumu 20 ml, dětské piškoty dle potřeby

Příprava

Tato roláda vznikla, díky mé chuti na roládu, ale i na Tiramisu – takže vlastně takový kompromis  Chuť je dokonalá, mohu vám všem jen doporučit, protože je to mňamkááá.

Těsto:

5 bílků se špetkou soli vyšleháme v tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko, vodu a nakonec všechny sypké ingredience. Do tekutého těsta nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Dáme na pečicí papír potřený olejem a pečeme při 180°C asi 15 minut. Ještě teplou roládu stočíme, po vychladnutí roztočíme, potřeme krémem a opět stočíme.

Krém:

Všechny ingredience vyšleháme v hladký krém.

Do rolády:

Uvaříme silnou kávu, osladíme, přidáme mandlové aroma (může být i Amaretto nebo rum) a necháme vychladnout. Potom potřeme roládu kávou a potřeme vrstvou krému. Dětské piškoty namáčíme ve zbylé kávě a vyskládáme ve třech řadách do krému na roládu. Nakonec roládu stočíme, potřeme zbylým krémem, dozdobíme cukrářským sáčkem a posypeme kakaem, strouhanou čokoládou nebo jiným zdobením.

2015-11-03 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI