TORTA ALLA GIANDUJA / Nugátový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka110 gkrupicový cukr50 gmáslo (studené)45 g
kypřící prášek1 lžičkakakao10 gžloutky2 ks
olivový olej1/2 lžičkysůl špetka
Krém:
nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella)150 ghořká čokoláda (na vaření)50 g33% smetana100 ml
mléko100 mlvejce1 ksovoce na ozdobu dle chuti
hladká mouka 110 g, krupicový cukr 50 g, máslo (studené) 45 g, kypřící prášek 1 lžička, kakao 10 g, žloutky 2 ks, olivový olej 1/2 lžičky, sůl špetka, nutella (vaše oblíbená pomazánka typu nutella) 150 g, hořká čokoláda (na vaření) 50 g, 33% smetana 100 ml, mléko 100 ml, vejce 1 ks, ovoce na ozdobu dle chuti

Příprava

Dokonalý, čokoládový a vláčný koláč podle Itala Emanuela. Ozdobený ovocem, které se mi k čokoládovým dezertům vždycky hodí, je úplně neodolatelný. A nakonec, vůbec není pracný. Tak to taky zkuste.

Máslo pokrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte i ostatní ingredience na těsto. Vypracujte těsto a nechte ho ve fólii odpočinout 30 minut v lednici. 

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte mléko, smetanu a nutellu. Vše promíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte vajíčko.

Formu na koláč vymažte máslem. Těsto vyválejte a vyložte jím dno formy. Ze zbytků udělejte okraje koláče. Na těsto vlijte čokoládovou směs a v troubě vyhřáté na 170°C pečte asi 20 minut.

Nakonec ozdobte ovocem podle chuti, ale jde to i bez něj. Nebo zkuste ke koláči přidat na talíři kopeček vanilkové zmrzliny. 

2017-12-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI