Třešňové nanuky zpět

Ingredience:
mléko (ovesné)300 mltřešně250 gmandlové máslo3 lžičky
vanilkový extrakt1 lžička
mléko (ovesné) 300 ml, třešně 250 g, mandlové máslo 3 lžičky, vanilkový extrakt 1 lžička

Příprava

Co by bylo léto bez nanuků a zmrzlin! Asi málokdo z nás si slunečné a horké dny umí představit bez té chladivé sladké pochoutky. Přiznám se, že dřív jsem si kupovala hlavně ty pestrobarevné, přeslazené nanuk plné chemie a barviv. Teď už mě vůbec nelákají a raději si zajdu na kvalitní poctivé gelato, hlavně do Creme de la Creme na slaný arašíd a pistácii. Občas nás ale přepadne chuť na zmrzlinu i doma to je ten správný čas mít v mrazáku zásobu domácích nanuků.

Domácí nanuky mají hned několik výhod, jsou zdravé, víte přesně co v nich je a hlavně si pokaždé uděláte přesně takový, na který máte zrovna chuť. Mně se tentokrát v lednici sešel zbytek krásně zralých třešní a ovesného mléka a hned bylo jasno, co s nimi. K dokonalosti doladíte nanuky praženým mandlovým máslem a kapkou vanilky.

A jaké jsou vaše oblíbené příchutě?

Třešně odpeckujeme a hodíme do mixéru. Přidáme mléko a mandlové máslo a vše společně rozmixujeme. Hotovou směs nalijeme do formiček na nanuky, doprostřed zapíchneme dřevěnou tyčku a dáme do mrazáku vychladit.

2017-06-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI