Triple chocolate mousse cake zpět

Korpus:
hladká mouka90 gkakao20 gprášek do pečiva6 g
máslo (rozpuštěné)25 gkrupicový cukr120 gvejce1 ks
mléko80 mlsilná káva50 mlExtra Jam višeň100 g
Tmavá pěna:
smetana ke šlehání250 mlhořká čokoláda140 gželatina2 plátky
vanilkový extrakt pár kapek
Světlá pěna:
smetana ke šlehání250 mlbílá čokoláda140 gželatina3 plátky
vanilkový extrakt pár kapek
Zdobení:
čokoládové hobliny dle potřeby
hladká mouka 90 g, kakao 20 g, prášek do pečiva 6 g, máslo (rozpuštěné) 25 g, krupicový cukr 120 g, vejce 1 ks, mléko 80 ml, silná káva 50 ml, Extra Jam višeň 100 g, smetana ke šlehání 250 ml, hořká čokoláda 140 g, želatina 2 plátky, vanilkový extrakt pár kapek, smetana ke šlehání 250 ml, bílá čokoláda 140 g, želatina 3 plátky, vanilkový extrakt pár kapek, čokoládové hobliny dle potřeby

Příprava

Jestli chcete překvapit své nejbližší a upéct jim, třeba k narozeninám nebo jen tak od srdce, výtečný dort, který navíc luxusně vypadá, vyzkoušejte tento tříbarevný Triple chocolate cake. Jsem přesvědčená, že budou nadšení a vy rozhodně taky.

1. V míse si smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva a prosejeme. 

2. Postupně do směsi přidáváme máslo, vejce, mléko a kávu. Vše důkladně promícháme a pečeme v dortové formě (o průměru 17 - 19 cm), kterou jsme si vyložili pečícím papírem, na 180 stupňů 30 minut.

3. Upečený korpus necháme vychladnout a seřízneme ho nahoře do roviny a potřeme višňovým džemem.

4. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu dáme na korpus a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout. 

5. Stejný postup opakujeme se světlou pěnou. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.

2018-08-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI