Korpus: | |||||
hladká mouka | 90 g | kakao | 20 g | prášek do pečiva | 6 g |
máslo (rozpuštěné) | 25 g | krupicový cukr | 120 g | vejce | 1 ks |
mléko | 80 ml | silná káva | 50 ml | Extra Jam višeň | 100 g |
Tmavá pěna: | |||||
smetana ke šlehání | 250 ml | hořká čokoláda | 140 g | želatina | 2 plátky |
vanilkový extrakt | pár kapek | ||||
Světlá pěna: | |||||
smetana ke šlehání | 250 ml | bílá čokoláda | 140 g | želatina | 3 plátky |
vanilkový extrakt | pár kapek | ||||
Zdobení: | |||||
čokoládové hobliny | dle potřeby |
Jestli chcete překvapit své nejbližší a upéct jim, třeba k narozeninám nebo jen tak od srdce, výtečný dort, který navíc luxusně vypadá, vyzkoušejte tento tříbarevný Triple chocolate cake. Jsem přesvědčená, že budou nadšení a vy rozhodně taky.
1. V míse si smícháme mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva a prosejeme.
2. Postupně do směsi přidáváme máslo, vejce, mléko a kávu. Vše důkladně promícháme a pečeme v dortové formě (o průměru 17 - 19 cm), kterou jsme si vyložili pečícím papírem, na 180 stupňů 30 minut.
3. Upečený korpus necháme vychladnout a seřízneme ho nahoře do roviny a potřeme višňovým džemem.
4. Do misky si dáme ledovou vodu a namočíme v ní 2 plátky želatiny. 100 ml smetany zahřejeme ve vodní lázni, přidáme do ní vymačkané plátky želatiny a vanilkový extrakt. Nakonec v ní rozpustíme i hořkou čokoládu. V robotu si mezitím vyšleháme zbylých 150 ml smetany ke šlehání do tuha. Tu poté do vychladlé čokoládové hmoty zlehka zamícháme. Hotovou pěnu dáme na korpus a necháme minimálně 2 hodiny vychladnout.
5. Stejný postup opakujeme se světlou pěnou. Dort nakonec ozdobíme čokoládovými hoblinkami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI