Tvarohová bábovka zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gcukr krupice250 gzměklá Hera250 g
měkký tvaroh250 gvejce5 ksvanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ksvanilkový extrakt dle chuticitronová kůra dle chuti
máslo na vymazání formymouka na vysypání formy
polohrubá mouka 250 g, cukr krupice 250 g, změklá Hera 250 g, měkký tvaroh 250 g, vejce 5 ks, vanilkový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, vanilkový extrakt dle chuti, citronová kůra dle chuti, máslo na vymazání formy, mouka na vysypání formy

Příprava

Recept na klasickou tvarohovou bábovku nesmí na blogu chybět. Tento jsem dostala od kamarádky z Tábora a bábovka je opravdu krásně vláčná. Příště ji zkusím udělat z klasického másla a špaldové mouky. Uvidíme, zda bude recept fungovat i tak.

  1. Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků.
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh.
  3. V jiné míse si ušleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem, několika kapkami vanilkového extraktu a herou do světlé pěny. Do směsi zašleháme tvaroh a postupně přidáváme zlehka sníh z bílků.
  4. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou a zlehka vmícháme do hotové směsi.
  5. Formu na bábovku si vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto.
  6. Pečeme v horkovzdušné troubě na 150 stupňů 55-60 minut. Jestli je bábovka správně upečená zkusíme zapíchnutím špejle do těsta. Pokud nám na špejli nezůstane těsto, je hotovo.
2017-01-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI