Tvarohová bábovka s jahodami pro děti od 1 roku

zpět
Tvarohová bábovka s jahodami pro děti od 1 roku
Ingredience:
vejce2 kskokosový olej100 mlcukr1/2 hrnku
tvaroh1 vaničkamléko150 mlkypřící prášek bez fosfátů10 g
hladká celozrnná špaldová mouka1,5 hrnkujahody2 hrsti
vejce 2 ks, kokosový olej 100 ml, cukr 1/2 hrnku, tvaroh 1 vanička, mléko 150 ml, kypřící prášek bez fosfátů 10 g, hladká celozrnná špaldová mouka 1,5 hrnku, jahody 2 hrsti

Příprava

Máte-li na zahrádce už jen zbytky malých jahod, a nebo vám ze sběru zbyly ne úplně nejčerstvější kousky, budete možná hledat inspiraci, kterak je ještě zužitkovat. Přináším tedy jednu na vláčnou bábovku plnou jahod.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěný kokosový olej, mléko a vaničkový tvaroh. Poté vmíchejte kypřící prášek a mouku. Těsto si můžete umíchat v robotu, stejně jako já ve svém Masterchefovi, jen jahody vmíchejte až nakonec ručně, abyste je nerozmašírovali. Pokud máte menší kousky, můžete je nechat celé, větší nejdříve pokrájejte. 

Nalijte do bábovkové formy a pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut.

Nahoře je bábovka zdobená bílou čokoládou a čerstvými jahodami. Přiznávám bez mučení, že jsem to udělal především z estetických důvodů (by se vám líbila), neb si uvědomuju, že kvalita bílé čokolády z výživového hlediska je věc diskutabilní.

Dětská specifika:

  • Podávání celozrnných potravin malým dětem je poměrně složitá problematika, která se v rámci tohoto krátkého odstavce nedá zcela obsáhnout. Může být pro střeva zatěžující, na durhou stranu je ale pro tělo přínosnější. Doporučuji občasné podávání celozrnných potravin a tím postupné zvykání dítěte na jejich složitější trávení, forma tohoto podání je na vás.
  • Pokud se budete chtít celozrnné mouce vyhnout, můžete ji nahradit klasickou bílou a vše bude fungovat obdobně.
  • Tvaroh pro vyšší obsah bílkovin podáváme od 1 roku.
  • Jahody jsou jako alergen doporučovány taktéž od 1 roku, nebála bych se je u zdravého dítěte vyzkoušet dříve (ale v sezóně).
2017-06-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI