Tvarohová bábovka s malinami zpět

Ingredience:
tučný měkký tvaroh (ve vaničce)250 gvejce4 kscukr krystal200 g
olej (slunečnicový, řepokový100 mlpolohrubá mouka250 gkypřící prášek1 ks
maliny2 plné hrstimáslo na vymazání formystrouhanka na vysypání formy
cukr na posypání
tučný měkký tvaroh (ve vaničce) 250 g, vejce 4 ks, cukr krystal 200 g, olej (slunečnicový, řepokový 100 ml, polohrubá mouka 250 g, kypřící prášek 1 ks, maliny 2 plné hrsti, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy, cukr na posypání

Příprava

Jsem strašná konzerva. Bábovku pořád peču podle receptu od babičky Marušky, ale tentokrát jsem měla v lednici tvaroh a tak jsem vytáhla sešítek po babičce Evičce a našla tenhle parádní recept na tvarohovou bábovku, který jsem ještě vylepšila malinami. Maliny už dozrávají a k tvarohu se skvěle hodí. Díky tvarohu je těsto vláčné a vůbec ne suché.

Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny, pomalu přidávejte i olej nakonec směs prošlehejte společně s tvarohem.

Do směsi začněte vmíchávat mouku promíchanou s práškem do pečiva. 

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Vlijte těsto a přidejte maliny. 

Pečte na 170°C asi 50 - 60 minut. Propečení zkuste špejlí - po vpíchnutí do těsta nesmí na špejli těsto lepit.

2019-08-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI