Tvarohová bábovka s malinami zpět

Ingredience:
tučný měkký tvaroh (ve vaničce)250 gvejce4 kscukr krystal200 g
olej (slunečnicový, řepokový100 mlpolohrubá mouka250 gkypřící prášek1 ks
maliny2 plné hrstimáslo na vymazání formystrouhanka na vysypání formy
cukr na posypání
tučný měkký tvaroh (ve vaničce) 250 g, vejce 4 ks, cukr krystal 200 g, olej (slunečnicový, řepokový 100 ml, polohrubá mouka 250 g, kypřící prášek 1 ks, maliny 2 plné hrsti, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy, cukr na posypání

Příprava

Jsem strašná konzerva. Bábovku pořád peču podle receptu od babičky Marušky, ale tentokrát jsem měla v lednici tvaroh a tak jsem vytáhla sešítek po babičce Evičce a našla tenhle parádní recept na tvarohovou bábovku, který jsem ještě vylepšila malinami. Maliny už dozrávají a k tvarohu se skvěle hodí. Díky tvarohu je těsto vláčné a vůbec ne suché.

Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny, pomalu přidávejte i olej nakonec směs prošlehejte společně s tvarohem.

Do směsi začněte vmíchávat mouku promíchanou s práškem do pečiva. 

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Vlijte těsto a přidejte maliny. 

Pečte na 170°C asi 50 - 60 minut. Propečení zkuste špejlí - po vpíchnutí do těsta nesmí na špejli těsto lepit.

2019-08-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI