Tvarohová bábovka ze špaldy zpět

Tmavá část:
vejce3 ksmléko100 mlkokosový olej2 lžíce
špaldová mouka300 gmed4 lžícetřtinový cukr4 lžíce
prášek do pečení1 balíčekkakao2 lžíceprotein1 odměrka
nasekané vlašské ořechy hrst
Světlá část:
tvaroh250 gbílý jogurt150 gžloutek1 ks
vanilkový puding1 balíčekflavdrops nebo vanilkový cukr5 kapekprotein1 odměrka
vejce 3 ks, mléko 100 ml, kokosový olej 2 lžíce, špaldová mouka 300 g, med 4 lžíce, třtinový cukr 4 lžíce, prášek do pečení 1 balíček, kakao 2 lžíce, protein 1 odměrka, nasekané vlašské ořechy hrst, tvaroh 250 g, bílý jogurt 150 g, žloutek 1 ks, vanilkový puding 1 balíček, flavdrops nebo vanilkový cukr 5 kapek, protein 1 odměrka

Příprava

Dnes když jsem se probudila, tak jsem měla hroznou chuť na něco sladkého a říkala jsem si, že jsem dlouho neměla moji milovanou bábovku. A tak jsem si upravila recept tak nějak podle toho, jak mě zrovna napadlo a hlavně tak, aby byla aspoň trošku zdravější.

Nejprve začneme tmavou částí. Vyšleháme si vejce s cukrem a medem. Přidáme mléko a olej a postupně všechny další ingredience. Jakmile máme hotovo tak se vrhneme na další část. Tvaroh a jogurt si smícháme a přidáme postupně žloutek, puding, flavdrops, protein a vyšleháme. Formu na bábovku si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme střídavě tmavou a světlou část. Pečeme na 180° cca 55 minut.

2016-03-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI