Tvarohový dezert do skleničky zpět

Ingredience:
jahody250 - 300 gcukrářské piškoty nebo odřezky piškotového dortu1 balíčekměkký tvaroh1 kostka
zakysaná smetana1 kelímeksilná káva se 2 lžícemi likéru100 mlmoučkový cukr4 lžíce
máta1 snítka
jahody 250 - 300 g, cukrářské piškoty nebo odřezky piškotového dortu 1 balíček, měkký tvaroh 1 kostka, zakysaná smetana 1 kelímek, silná káva se 2 lžícemi likéru 100 ml, moučkový cukr 4 lžíce, máta 1 snítka

Příprava

Skvělá věc na snídani nebo na svačinu, ale podle zkušenosti se hodí i jako lehký dezert.

Nejdříve si uvaříme silnou kávu, necháme zchladnout a přidáme oblíbený likér (kávový, mandlový).
Já osobně přidávám amaretto, protože ho mám vždy doma kvůli tiramisu. Tvaroh vymícháme se zakysanou smetanou a dvěma lžícemi cukru na hladký krém. Jahody očistíme a nakrájíme na půlky, větší na čtvrtky. Větší hrst jahod odložíme stranou - tu budeme později mixovat. Piškoty nakrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na 8 částí (v každé skleničce budou dvě vrstvy piškotů). Jednotlivé kousky namáčíme jednou stranou v kávě a první část nasypeme na dno vyšších skleniček. Dále do každé přidáme osminu tvarohového krému a čtvrtinu pokrájených jahod. Na jahody rozdělíme zbývající piškoty jemně smočené v kávě. Předposlední patro bude tvořit zbývající krém. Nakonec v mixéru rozmixujeme zbývající jahody se dvěma lžícemi moučkového cukru a otrhanými lístky máty. Vzniklé jahodové pyré rozdělíme navrch každé skleničky a dozdobíme mátou. Dezert necháme vychladit alespoň hodinu v chladničce.

2016-03-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI